Фото УНИАН

 Фонд державного майна України (ФДМУ) має намір знизити стартову ціну 99,6% акцій великого виробника хімічної продукції Одеського припортового заводу і запустити його повторну приватизацію на початку осені, повідомив на брифінгу голова фонду Ігор Білоус.

Читайте також"Укртрансгаз" почав відключати Одеський припортовий завод від газопостачання

«Для залучення більш широкого кола інвесторів необхідно змінити умови приватизації і ціну зокрема... Ми також розглядатимемо дисконт у 30%», - сказав Білоус.

Відео дня

Він також додав, що орієнтовно повторну приватизацію заводу фонд запустить наприкінці літа - початку осені.

Як повідомляв УНІАН, 18 липня конкурс з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу не відбувся через відсутність заявок інвесторів.

У фонді зазначили, що причинами відсутності заявок від інвесторів на участь у конкурсі, який мав відбутися 26 липня, є, зокрема, господарський борг заводу в розмірі 193 млн дол. перед компанією українського бізнесмена Дмитра Фірташа Ostchem, обмеження на виведення дивідендів з України, відсутність податкових пільг та преференцій для покупця і висока стартова ціна (13,175 млрд грн або близько 520 млн дол.) у зв'язку з цими проблемами й загальними економічними ризиками країни.

У середині травня 2016 року Кабінет міністрів затвердив умови повторної приватизації ОПЗ зі стартовою ціною пакета акцій підприємства в 13,175 млрд грн, або 520 млн доларів. Конкурс з продажу заводу мав відбутися 26 липня 2016 року.

Раніше інтерес до конкурсу виявили норвезька компанія Yara, американська ІВЕ Trade, Koch Fertilizers, CF Industries і польська Ciech.

Білоус при цьому заявляв, що не впевнений в успішності проведення конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу, бо підприємство має ряд проблем.

Одеський припортовий завод (місто Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, яка надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.