Ілюстрація REUTERS

Міністерство торгівлі США заявило в середу, що почало схвалювати заявки, які відомству подали майже 300 американських технологічних компаній. Схвалення отримають ті компанії, які будуть продавати китайській Huawei технології, що не становлять загрози для національної безпеки США.

Читайте такожHuawei представила в Україні новий смартфон: що в ньому цікавого (фото)

Microsoft таке схвалення вже отримала. Американська влада надала технологічній корпорації ліцензію на експорт програмного забезпечення для «масового ринку» для Huawei Technologies.

Відео дня

Серед компаній, що подали заявки в Міністерство торгівлі, і ряд таких великих виробників мікросхем, як Intel, Qualcomm, Micron Technology, пише РБК. Вони сподіваються, що влада дозволить їм відновити вигідні угоди з китайським технологічним гігантом Huawei. Відомство не уточнило, яким саме компаніям були схвалені ліцензії. За повідомленням агентства Reuters, половина поданих заявок вже оброблена – половина з них, або чверть поданих заявок, схвалена, решта – відхилені.

Аналітик з Wedbush Securities Ден Айвс вважає, що для Huawei відновлення співпраці з американськими постачальниками стане великим полегшенням після важкого періоду, коли компанія була позбавлена співпраці з такими технологічними гравцями, як Microsoft, Google та інші.

Зараз, як повідомляє агентство Reuters, Huawei з нетерпінням чекає схвалення ліцензії для Google – тоді китайська компанія зможе отримати доступ до Play Store для додатків. Без доступу до сервісів Google компанії складно продавати свої смартфони за межами Китаю.

Адміністрація президента Дональда Трампа заявила, що дозволить деяким постачальникам відновити продаж китайському телекомунікаційному гіганту Huawei Technologies. Компанія була включена до чорного списку з міркувань національної безпеки шість місяців тому. Міністерство торгівлі підтвердило, що почало видавати ліцензії деяким компаніям на продаж товарів китайської компанії Huawei.

Американські технологічні компанії давно чекали цього кроку від влади. Ймовірно, до такого рішення адміністрацію Трампа підштовхнуло прагнення покласти кінець торговій війні. Адже зараз йде інтенсивна робота з підписання «першого етапу» торгової угоди США з Китаєм.