Автомобіль отримає назву Venue / фото Hyundai

Компанія Hyundai опублікувала тизерний відеоролик, на якому показано новий компактний кросовер. Автомобіль отримає назву Venue та займе місце на щабель нижче Kona.

Читайте такожHyundai показала спортивну версію кросовера Tucson (фото)

Офіційна прем'єра новинки відбудеться на автосалоні в Нью-Йорку 17 квітня, пише Autonews.

Найдоступніший кросовер в сімействі буде покликаний залучити нових молодих покупців. Очікується, що автомобіль відрізнятиметься від старшої Kona більш традиційним дизайном і кузовом зі стрімким контуром.

«Venue символізує модний, унікальний стиль, ідеально підходить для найновішого і найменшого CUV Hyundai», — розповіли в компанії.

Всі технічні характеристики поки тримаються в секреті. За неофіційними даними, в моторну гамму увійде 1,6-літровий атмосферний бензиновий двигун, що працює в парі з варіатором. Крім того, будуть доступні наддувні мотори сімейства Kappa робочим об'ємом 1,0 і 1,4, поєднуються з семидіапазонною роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями.

Водієві буде доступна система автоматичного екстреного гальмування, функція контролю «мертвих» зон та система допомоги під час старту на підйомі. Крім того, автомобіль буде оснащений мультимедійним комплексом з восьмидюймовим сенсорним дисплеєм і системою безключового доступу в салон.

Також на Нью-Йоркському мотор-шоу дебютує новий кросовер марки Kia, який отримає назву Tusker. Модель побудують на тій же модульній платформі, що й Hyundai Creta наступного покоління. На цьому шасі можна буде створювати автомобілі з семимісцевим салоном, однак Tusker пропонуватиметься виключно з п'ятьма посадковими місцями.