Ілюстрація REUTERS

Німецький автоконцерн Volkswagen AG планує випустити бюджетний електромобіль вартістю менше 20 тис. євро. ($22,5 тис.).

Читайте такожVolkswagen планує випустити 70 нових моделей електрокарів

Ця модель швидше за все вийде на ринок вже в 2023 році в рамках бренду Seat і отримає нову бюджетну платформу MEB entry, пише itc.ua.

Відео дня

Передбачається, що початкова вартість електромобілів на основі головної платформи Volkswagen MEB становитиме 26 тис. євро/$30 тис. Відповідно, її будуть використовувати для створення моделей середнього і преміум-класів. Для того, щоб запропонувати доступні електромобілі більш широкому колу потенційних покупців, німецький автовиробник розробить спрощену бюджетну версію платформи MEB entry, яка знизить планку початкової ціни до позначки 20 тис. євро/$22,5 тис.

Перед тим, як використовувати дану стратегію на електромобілях Volkswagen, керівництво концерну вирішило випробувати її на більш доступному бренді Seat. До речі, інші бренди концерну в цьому ключі не називалися, проте за логікою розвитку подій не виключено, що аналогічну модель може випустити і другий «бюджетний» бренд концерну Skoda.

Нагадаємо, що Skoda збирається запустити серійне виробництво бюджетного електромобіля Skoda e-Citigo в четвертому кварталі 2019 року. Компактний сіті-кар отримає запас ходу на рівні 300 км, чого більш ніж достатньо для типового використання в міських умовах. До речі, незабаром обрані клієнти бренду в Чехії отримають для тестування десять прототипів Skoda e-Citigo, заснованих на моделі Volkswagen e-up! Відгуки учасників програми обіцяють врахувати під час доопрацювання серійної версії моделі.

У свою чергу, Seat запланував вихід свого першого електромобіля на 2020 рік — це буде електрокросовер Seat el-Born на платформі VW MEB, з потужністю 150 кВт, батареєю 62 квтг і запасом ходу 420 км (WLTP).