Ілюстрація REUTERS

Компанія Renault прийняла рішення призупинити роботу всіх своїх заводів у Франції.

Читайте такожУ Європі скорочують виробництво автомобілів через коронавірус

Про це повідомляє Аutonews.ru з посиланням на офіційне повідомлення бренду.

Відео дня

Загалом на території країни діють 18 таких підприємств. Загалом на них працюють 18 тисяч осіб. У компанії такі заходи пояснили необхідністю захисту працівників від Renault коронавірусу.

"Renault призупинить усі виробничі процеси на території Франції для захисту своїх співробітників в умовах пандемії COVID-19 та відповідно до заходів, вжитих французьким урядом", - йдеться в повідомленні компанії.

У Renault підкреслили, що виробництво буде відновлено, як тільки дозволять умови. Також компанія закрила свої заводи в Іспанії.

Раніше стало відомо, що група PSA тимчасово закрила всі свої заводи в Європі. Своєю чергою, компанія Volkswagen призупинить виробництво своїх автомобілів на заводі в Братиславі. Таке рішення прийнято через епідемію коронавірусу в Європі. У компанії сподіваються, що таким чином зможуть запобігти зараженню своїх співробітників.

Минулого тижня компанія Lamborghini заявила про припинення виробництва своїх машин з-за епідемії коронавіруса. Завод в Сант-Агата-Болоньєзе не буде працювати майже два тижні, з 13 по 25 березня. За словами глави італійської компанії Стефано Доменікалі, це рішення є "актом соціальної відповідальності".

Своєю чергою, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) був змушений вводити тимчасові зупинки виробництва автомобілів на своїх підприємствах в Італії у зв'язку з епідемією коронавірусу. У компанії зазначили, що ці заходи пов'язані з вимогами італійського уряду на протидію поширенню вірусу нового типу в країні.

Також у зв'язку зі спалахом коронавірусу, яку Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала пандемією, було скасовано або перенесено на невизначений термін ряд великих автомобільних заходів у всьому світі. У їх числі Женевський і Пекінський автосалони, а також мотор-шоу в Нью-Йорку.

Новий коронавірус був виявлений у китайському місті Ухань провінції Хубей в середині грудня 2019 року. На цей час відомо понад 167 тисяч заражених і 6,6 тисячі загиблих. Лідерство за кількістю хворих за межами КНР утримує Італія, де зафіксовано понад 25 тисяч випадків зараження.