Ілюстрація REUTERS

Британський автовиробник оголосив про вихід оновленої версії электрокроссовера Jaguar I-Pace, яка отримала ряд поліпшень, включаючи прискорену зарядку і перероблену інформаційно-розважальну систему Pivi Pro.

В Україні в офіційних дилерських центрах вдосконалений Jaguar I-Pace з'явиться в 4 кварталі 2020 року, вартість електромобіля 2021 модельного року для українського ринку буде повідомлена додатково. Про це повідомляє Itc.ua.

Читайте такожJaguar I-Pace став найпродаванішим в Україні електрокаром

Відео дня

Що змінилося

Нова версія I-Pace оснащена вбудованим зарядним пристроєм потужністю 11 кВт, що дозволяє зарядити авто в прискореному темпі від трифазних джерел електроенергії. Під'єднатися можна до настінної домашньої зарядної станції потужністю 11 кВт, що дасть 53 км запасу ходу після підзарядки протягом години (WLTP). Щоб зарядити акумулятор від 0 до 100% знадобиться 8,6 години, що є типовою ситуацією при підзарядці вночі в домашніх умовах.

Однофазні джерела струму і використання настінних домашніх зарядних станцій потужністю 7 кВт забезпечують до 35 км запасу ходу після зарядки протягом години. Повний заряд за таких умов можливий після 12,75 години зарядки. Заряджаючись від швидкісного зарядного пристрою потужністю 50 кВт, за 15 хвилин авто отримає запас ходу до 63 км. За ці 15 хвилин зарядний пристрій потужністю 100 кВт надасть запас ходу до 127 км.

Новинка — це перший Jaguar з новою інформаційно-розважальною системою Pivi Pro. Віртуальна цифрова панель приладів з екраном 12,3 дюйма, 10-дюймовий верхній і 5-дюймовий нижній сенсорні екрани, а також багатофункціональні сенсорні перемикачі поєднуються з графікою, натхненної смартфонними інтерфейсами.

Оновлена система вдвічі скорочує етапи, які водій проходив для встановлення пункту призначення. Карта масштабується і переміщується кінчиками пальців, як в смартфоні. Pivi Pro допомагає прокласти оптимальний маршрут завдяки алгоритмам самовдосконалення, навігація оптимізує маршрут і може зупинити голосові вказівки, коли водій подорожує знайомою дорогою.

Система автоматично додає зарядні станції до вибраного маршруту, при цьому вона інформує про передбачуваний рівень заряду по прибутті в кожну точку маршруту. Карти постійно актуалізуються за допомогою бездротових оновлень (SOTA).

Нова 3D-камера кругового огляду забезпечує огляд на 360° і відображає потенційну небезпеку на центральному сенсорному екрані.

Попит на електромобілі в Україні

У 2019 році Jaguar I-Pace став абсолютним лідером по реєстрації нових електромобілів в Україні — за минулий рік у нас в країні було зареєстровано 148 автомобілів цієї моделі, що становить 22% частки ринку всіх нових зареєстрованих електромобілів в країні.

Станом на 1 липня 2020 року кількість електромобілів і гібридів в Україні перевищила позначку у 43 тисячі штук, до 2024 року експерти прогнозують зростання електрокарів в країні до 250 тисяч.

За червень поточного року українці зареєстрували 790 електромобілів і 973 гібридів, таким чином їх кількість в Україні в цей момент становить 21836 перших і 22046 других.

Статистика демонструє, що кількість реєстрацій не тільки вийшла на предкарантинний рівень, але навіть перевищила торішні показники.

У першому півріччі 2020 року в Україні були поставлені на облік 3516 електромобілів.