Суд прийшов до висновку, що пішохідна зона суперечить інтересам територіальної громади міста / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва скасував пішохідну зону на Контрактовій площі. Суд визнав, що прийняття такого рішення КМДА суперечить інтересам територіальної громади міста.

Про це повідомляє видання "Наші гроші", посилаючись на рішення суду.

Читайте такожМісто наполягає на передачі Будинку Сікорського у комунальну власність – КМДА

Відео дня

ОАСК проаналізував законодавство, як було чинним на момент прийняття зазначеного рішення КМДА, і прийшов до висновку, що органи місцевого самоврядування мають право лише тимчасово обмежувати рух транспортних засобів на вулицях при проведенні ремонтних та інших робіт чи проведенні народних гулянь та інших масових заходах.

Суд також нагадав, що зміни до Генплану можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п'ять років і тільки при проведенні громадського обговорення. Як зазначив суд, діючий генплан Києва не передбачав створення пішохідної зони на місці існуючої дороги для руху транспорту по вулиці П. Сагайдачного.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що розпорядження КМДА від 28 липня 2017 року № 912 суперечить інтересам територіальної громади міста.

Як повідомляв УНІАН, подальшу долю Гостиного двору потрібно вирішувати після публічного обговорення, в тому числі і щодо джерел фінансування його реконструкції. Про це заявив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.