У МВС нагадали, де можна зареєструвати авто / Ілюстрація REUTERS

В Україні спростили процес реєстрації автомобілів, дозволивши робити це незалежно від місця прописки.

Про це нагадує Головний сервісний центр МВС України на сторінці у Facebook.

"Авто вашої мрії продається у Львові, а проживаєте ви в Одесі? Для сервісного центру МВС це не проблема! Принцип екстериторіальності було впроваджено саме для розширення меж вашої свободи та комфорту. Влаштуйте собі маленьку подорож Україною та реєструйте авто там, де вам зручно. І головне - не переживайте за відповідність номерних знаків місцю вашої реєстрації, тепер можна їздити із номерними знаками будь-якої області", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Записатися на реєстрацію авто

У МВС розповіли, що записатися на послугу можна на офіційному сайті Головного сервісного центру, або взявши відповідний талон в терміналі. У другому випадку отримати послугу можна і в інших відділеннях.

Читайте такожНа українських дорогах з'явилися нові камери автофіксації: де вони встановлені

Раніше у МВС попереджали, що деякі автомобільні номери буде знищено: названо, кого це стосуватиметься.

Видача номерних знаків

З 25 березня 2021 року в Україні змінилися правила видачі номерний знак на автомобіль.

Основним нововведенням стала зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було досі, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

У МВС уточнили, що ці вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.