У РФ побоюються "провокацій" / фото: УНІАН

Росія має намір направити своїх спостерігачів у складі місії ОБСЄ на вибори президента в Україні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко в інтерв'ю ТАСС.

"Так, ми плануємо відправити наших спостерігачів і взяти участь у місії у відповідності з усіма критеріями ОБСЄ", - заявив Грушко.

Відео дня

Читайте такожЛавров стверджує, що РФ запросили на президентські вибори в Україні

Враховуючи те, що МЗС України відмовився реєструвати спостерігачів від РФ, Грушко припустив, що можливі «провокації» щодо російських спостерігачів.

«Такі побоювання, безумовно, є... В той же час Україна є країною-членом ОБСЄ. Так що ми виходимо з того, що зобов'язання, які Київ взяв на себе, вступаючи до цієї організації і приєднуючись до основоположних документів, будуть повністю виконуватися українською стороною. В іншому випадку буде дуже сумно", - зазначив заступник глави МЗС РФ.

Нагадаємо, з 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати в президенти можуть подавати документи на розгляд Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершиться 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що МЗС України не буде приймати заявки про реєстрацію російських спостерігачів на українських виборах президента.