Порошенко відстає від своїх конкурентів у другому турі - результати соцопитування / УНІАН

У другому турі президентських виборів 2019 року чинний президент Петро Порошенко програє практично усім своїм головним конкурентам.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного організацією «Соціополіс» з 8 по 15 лютого 2019 року.

Читайте такожПорошенко задекларував ще 15 мільйонів гривень доходу

Відео дня

Так, якщо у другому турі виборів опиняться Петро Порошенко та Юлія Тимошенко, то за чинного президента проголосують 19,4% опитаних, в той час, як за Тимошенко – 28,4%. 10,7% в такому випадку готові зіпсувати бюлетень, 23% - не брали б участі у голосуванні. 18,5% опитаних обрали варіант – «важко відповісти».

sociopolis.ua

У випадку виходу у другий тур Володимира Зеленського та Петра Порошенка, чинний президент також опиниться у складному становищі. За Зеленського у другому турі готові проголосувати 42,3% опитаних, в той час, як за Порошенка – 18,1%. 6,3% - зіпсували б бюлетень; 16,2% - не брали б участі у голосуванні. 17% не змогли визначитись з відповіддю.

sociopolis.ua

Порошенко програє у другому турі і Анатолію Гриценку. За Гриценка готові проголосувати 28,4% опитаних, натомість, за Порошенка – 18,8%. 9,5% готові зіпсувати бюлетень; 23,2% - не брали б участі у голосуванні. Не визначились з відповіддю 20% опитаних.

sociopolis.ua

У випадку виходу у другий тур Петра Порошенка та Юрія Бойка, шанси кандидатів практично однакові. За Бойка готові віддати голос 25,4% опитаних, за Порошенка - 23,6%. 8,5% - зіпсували б бюлетень. 23% - не брали б участі у голосуванні, 19% - не визначились з відповіддю.

sociopolis.ua

Результати  проведеного  опитування  свідчать,  що  жоден  з  кандидатів  в  Президенти  України  не  зможе  набрати у першому турі виборів понад 50% голосів виборців, а отже, з дуже високою ймовірністю, відбудеться  другий  тур  виборів Президента.

Опитування проводилось в усіх регіонах України, за  винятком окупованих територій, методом стандартизованого  інтерв’ю. Обсяг вибірки – 2409 респондентів.

За даними дослідження, Володимир Зеленський є лідером електоральних симпатій на Сході та Півдні України, де за нього готові віддати свій голос відповідно 25,1% і 22,6% опитаних з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні.