Юлія Тимошенко / REUTERS

Події довкола народного депутата Юрія Тимошенка, який балотується в президенти, нагадують лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко фільм "Тупий і ще тупіший".

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила під час прес-конференції, відповідаючи на запитання щодо нібито затримання людей, які пропонували хабар у 5 млн грн Юрію Тимошенку за зняття його кандидатури з виборів президента України.

"Сам факт висунення Адміністрацією президента, - а ми знаємо, що це вони зробили, - висунення мого повного однофамільця і мого тезки Тимошенка Юрія Володимировича кандидатом в президенти - це принизлива політтехнологія, яка, на мій погляд, нижче гідності президента України", - сказала Тимошенко.

Відео дня

На її думку, ця "політтехнологія" має на меті, щоб люди на виборчій дільниці, які "або будуть хвилюватися, або, можливо, забудуть свої окуляри вдома, і що вони однією літерою помиляться, і замість того, щоб підтримати мене на виборах, вони поставлять пташку біля мого однофамільця".

Депутат звернулася до президента і закликала його "зняти свого клона" Тимошенка з виборів.

"Що стосується всіх цих подій з тим, що хтось знімає Тимошенка Юрія Володимировича, хтось його ставить туди... Це все нагадує одну відому американську кінокомедію, в якій беруть участь Порошенко і Луценко. Називається ця кінокомедія "Тупий і ще тупіший". І мені дуже прикро, що вони на цьому розігрують, по суті, якийсь серіал. І вони думають, що цей серіал з Юрієм Володимировичем Тимошенком прикриє весь той великий корупційний скандал чинного президента, коли він... просто відмивав гроші оборони", - зазначила Тимошенко.

Читайте такожХабар кандидату Тимошенку: затриманий екс-боєць АТО звинуватив Луценка в провокації

Вона додала: "Щоб прикрити цей скандал, вони започаткували ці всі події з моїм тезкою, моїм однофамільцем у виборчому бюлетені".

Крім того, зазначила Тимошенко, "люди не могли не помітити, що один з тих, кого вони затримали, є, по-перше, депутатом, мені здається, партії "БПП" - те, що читаю в пресі, а друге - ще й помічником керівника піраміди підкупу виборців від Порошенка - це Березенка".

Вона також висловила думку, що генеральний прокурор України Юрій Луценко "перетворився в шоумена виборчої кампанії Порошенка, і вся Генеральна прокуратура, на жаль, також пішла цим шляхом".

Як повідомляв УНІАН, 6 березня генпрокурор Луценко заявив про затримання правоохоронцями двох осіб, які намагалися дати 5 млн грн хабара кандидату в президенти Тимошенку за відмову балотуватися, і що сам кандидат кілька днів тому після спроб вплинути на нього звернувся в ГПУ.

За словами Луценка, зловмисників затримали за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права).

У Партії захисників України підтвердили затримання свого голови Тараса Костанчука за нібито пропозицію хабара у 5 млн грн Тимошенку за зняття його кандидатури з виборів президента.

Сам Костанчук повідомив, що 4 березня вилетів у відпустку разом з дружиною, а звідти його "викликав" Тимошенко і "вмовляв допомогти йому "зіскочити" з теми бути технічним кандидатом; сказав, що його залякують, що він боїться. І для того, щоб "зіскочити" з теми, йому треба віддати гроші тим людям, які внесли за нього завдаток - 2,5 млн грн. І попросив у мене ці гроші, сказавши, що його точно вб’ють, якщо він не дасть ці гроші". За словами Костанчука, Тимошенко нібито попросив ще коштів на розвиток партії та зголосився після цього вступити до Партії захисників України.

Костанчук назвав це "абсолютно гнилою провокацією Адміністрації президента, виконаною паном Луценком".