Петро Порошенко / REUTERS

Кандидат у президенти, чинний глава держави Петро Порошенко звернувся до кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського із закликом не ставити умов проведення дебатів.

Про це він повідомив у відеозверненні, опублікованому на сторінці в Facebook.

"Володимире Олександровичу, знову мушу спілкуватися з вами через об'єктив замість розмови віч-на-віч. Не бійтеся, дебати - це не страшно. Це нормальна політична традиція. За своє життя я не раз приймав виклики, і не лише від політичних опонентів, але і від сильних ворогів. Дивився в їхні очі і не відвертав погляд. Не шукайте причин і не ставте умов. І ніким не прикривайтеся. Це - некрасиво. Будьте мужиком. Приходьте на дебати. Стадіон, так стадіон. Я чекаю!", - заявив Порошенко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами обробки 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.

Читайте такожЗаконом про вибори президента передбачено три види дебатів - ЦВК

3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

У четвер, 4 квітня, на сторінці "ЗеКоманди" розмістили відеоролик Зеленського, в якому він пропонує лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко бути арбітром на його дебатах з Порошенком.