У Черкасах обіцяють демонтувати скандальну агітацію Порошенка / фото УНІАН

У Черкасах обіцяють демонтувати білборди кандидата в президенти України Петра Порошенка із зображенням президента Росії Володимира Путіна, якщо такі з'являться.

Про це міський голова Черкас Анатолій Бондаренко повідомив на сторінці в Facebook.

"Зараз у багатьох містах України розміщують борди одного із кандидатів в президенти із зображенням Путіна. Попереджаю власників рекламного бізнесу в Черкасах: у разі появи на ваших бордах зображення російського агресора, виконавчий комітет міської ради оперативно проголосує за демонтаж конструкції!", – заявив Бондаренко

Відео дня

"Цей покидьок завдав стільки шкоди нашій Україні, що я вважаю аморальним поширювати подібні речі. Нам Путіна у місті непотрібно" – додав міський голова Черкас.

Як повідомляв УНІАН, штаб кандидата в президенти, чинного очільника держави Порошенка випустив агітаційні матеріали, зокрема білборди, на яких він зображений разом з Путіним. При цьому українське законодавство забороняє використовувати в рекламі зображення фізичних осіб без їх письмової згоди, а в передвиборчій агітації - осіб, які не є громадянами України.

Читайте такожКремль відреагував на передвиборні білборди в Україні з зображенням Порошенка і Путіна

Реклама викликала суперечки серед користувачів соцмереж, зокрема й серед прихильників президента. Деякі висловлювали думку, що це нібито результат чорного піару, спрямованого проти Порошенка.

У свою чергу штаб Порошенко заявив, що борди із зображенням Путіна є офіційним рекламним продуктом, оплаченим з виборчого фонду кандидата в президенти. У повідомленні штабу в Facebook сказано, що завдання рекламного сюжету - нагадати країні, що в умовах страшних зовнішніх викликів потрібен «сильний президент і верховний головнокомандувач».