Порошенко заперечив наявність друзів-корупціонерів / фото УНІАН

Кандидат у президенти, чинний глава держави Петро Порошенко запевняє, що жоден з його друзів не має відношення до корупції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час публічних дебатів зі своїм опонентом, кандидатом у президенти Володимиром Зеленським на НСК «Олімпійський» у Києві.

«Жоден із моїх друзів не має і не буде мати жодного відношення до корупції. Бо як тільки буде будь-яка обґрунтована підозра, він припинить бути моїм другом, і винний буде сидіти у в’язниці. Друг це чи партнер – не важливо. Це принципи демократичної держави», - запевнив Порошенко, відповідаючи на запитання Зеленського.

Відео дня

При цьому Порошенко нагадав, що президент створює необхідні умови для справедливого судочинства, слідчих органів, чесного і неупередженого розслідування.

«І я робив і буду робити все, що від мене залежить», - наголосив Порошенко.

Читайте також"Вово, навіщо тобі це треба?": Зеленський розповів, як говорив із Порошенком про президентство

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн. Олега Гладковського журналісти називають другом президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

29 березня журналісти програми "Схеми. Корупція в деталях" оприлюднили розслідування, в якому стверджувалося, що близький соратник та бізнес-партнер президента Порошенка Ігор Кононенко причетний до розкрадань коштів в енергетиці.

Як ідеться у розслідуванні, журналістам вдалося отримати записи телефонних розмов фігуранта справи екс-народного депутата Дмитра Крючкова, слідство щодо якого вже проводило кілька років тому Національне антикорупційне бюро. З розслідування "Схем" не зрозуміло, як аудіозаписи потрапили до журналістів. За їхніми словами, на автентичність їх перевірили експерти у США. Експертиза, за їхніми словами, довела високу ймовірність справжності голосів.

Порошенко заявляв про свою непричетність до корупційних схем, у тому числі в оборонпромі та енергетиці.