Chromecast Ultra (ліворуч) перегрівається через кілька годин гри на Stadia / eurogamer.net

Тиждень тому компанія Google запустила свій хмарний ігровий потоковий сервіс Stadia. Користувачі неоднозначно прийняли нову платформу – основна критика припала на якість відео, яке поступається приставкам і ПК, а також погану чуйність управління. Проте нещодавно від гравців стали надходити нові скарги.

Читайте такожСервіс «хмарного геймінгу» Google Stadia не вразив критиків

Деякі гравці на сайті Reddit стали заявляти, що їх мережеві медіаплеєри Chromecast Ultra, які призначені транслювати ігри в дозволі 4К почали перегріватися і відключатися після декількох годин використання сервісу Stadia.

Відео дня

На Reddit зібралося понад двох сотень коментарів зі скаргами. На це відреагували в компанії Google. «Ми розуміємо, що нагрівання пристрою може викликати занепокоєння, але ми підтверджуємо, що у Chromecast Ultra немає проблем з перегрівом. Під час нормального використання пристрою його поверхня може стати теплою, але пристрій працює як заплановано. Наша команда провела тестування заліза, сервісів та ігор — в тому числі довгі сесії з іграми на Stadia — і не виявила відключень через перегрів», – зазначив ком'юніті-менеджер Google.

По суті, в Google заявили, що пристрій Chromecast Ultra може нагріватися при роботі, а проблеми з перегрівом не визнали. Така відповідь компанії не влаштувала ігрове співтовариство. «Яка жахлива відповідь! Вам же тільки що людина написала про те, що його пристрій став дуже гарячим і перестав працювати. Може слід залишити ці ваші PR-розмови і дослідити проблему? В даний час вже є кілька повідомлень про перегрів Chromecast. Якою жахливою стала компанія Google», — резюмував користувач під ніком Anndoge.

Що таке Google Stadia

Google Stadia – це хмарний потоковий ігровий сервіс, який дозволяє грати в сучасні ігри навіть на слабких комп'ютерах, оскільки самі ігри запускаються на серверах Stadia. Гравцям потрібен тільки хороший доступ до швидкісного інтернету. Для гри в дозволі 4K при 60 к/с знадобиться інтернет зі швидкістю 35 Мбіт/с. Для дозволу Full HD буде достатньо 20 Мбіт/с, а при 720p вистачить і 10 Мбіт/с. Місячна підписка на Google Stadia обійдеться американським геймерам в $10 в місяць, а європейським — 10 євро. Крім того, за $70 гравці отримають фірмовий контролер. А за $130 отримають пакет founder's Edition, в який увійдуть ґеймпад в кольорі Night Blue, адаптер Chromecast Ultra, три місяці передплати на двох і шутер Destiny 2.