Демон Ліліт стане головним антагоністом четвертої Diablo / diablo4.blizzard.com

Компанія Blizzard поділилася подробицями майбутньої рольової гри Diablo 4. Сюжет нової гри буде будуватися навколо могутнього демона Ліліт. Про це в інтерв'ю виданню AusGamers розповів арт-директор гри Джон Мюллер.

За словами розробника, формула з постійним поверненням головного антагоніста, Діабло, застаріла. Міфологія всесвіту дозволила творцям гри звернутися до інших персонажів серії. При цьому Мюллер натякнув, що сюжетна кампанія стане лише першою главою історії, і що Blizzard розраховує підтримувати проект доповненнями довгі роки. «Ми хочемо розповісти велику історію і сподіваємося, що у нас вийде робити це тривалий час. Ми дивимося на гру, як на першу главу книги, і Ліліт — ключовий герой цієї історії. Однак приємно усвідомлювати, що є інші вже знайомі персонажі, які можуть повернутися в майбутньому. Або зовсім нові, яких ми раніше не бачили», — зазначив арт-директор гри.

Трейлер Diablo 4

Також розробник підтвердив, що в студії відмовилися від актового структури оповідання, де до кожної глави була прив'язана своя локація. В Diablo 4 буде повноцінний відкритий світ і всі 5 регіонів можна буде відвідати з самого початку гри, при чому без екранів завантаження. У грі також будуть присутні підземелля, планування яких буде генеруватися процедурно.

Blizzard розробляє гру для PS4, Xbox One і ПК. На даний момент дата релізу Diablo 4 невідома.