Перший у світі серійний танк, в якому використовувалася газотурбінна силова установка / warthunder.ru

У War Thunder вийшло оновлення «Північний вітер, що додало в гру шведські танки, нову лінійку авіації, нову морську мапу зі скандинавськими пейзажами, а також поліпшило графічний движок.

Головним графічним нововведенням стала підтримка трасування променів, яка покращує глобальне освітлення. Також графічному движку додали підтримку HDR, а постріли і вибухи отримали оновлену фізичну модель.

Дерево шведської авіації War Thunder починається з довоєнного біплана J6B Jaktfalken II та закінчується реактивним винищувачем J32B Lansen.

Відео дня
Довоєнний шведський біплан J6B / warthunder.ru

З важкої бронетехніки в грі з'явився Strv 103 – перший у світі серійний танк, в якому використовувалася газотурбінна силова установка. Однак у нього зафіксована гармата, наведення якої здійснюється за допомогою керованої підвіски. Також гравці зможуть випробувати SAV 20.12.48 – експериментальну шведську САУ, розроблену компанією Bofors в післявоєнні роки в рамках їх першої приватної ініціативи по проектуванню бронетехніки. Ця самохідна артилерійська установка має скорострільну 120-мм гармату.

Варто також зазначити, що основна лінійка шведської наземної техніки з'явиться в одному з майбутніх оновлень.

Про що War Thunder

War Thunder – це багатокористувацька онлайн-гра з елементами симулятора, присвячена бойовій авіації, наземній бронетехніці та флоту довоєнного періоду, а також Другої світової війни та післявоєнного часу. Від знаменитої World of Tanks гра відрізняється тим, що об'єднує в собі відразу три види техніки, а в боях робить упор на реалістичну фізику пошкоджень.

Крім шведської техніки з оновленням гравцям стане доступний Admiral Graf Spee – третій і найдосконаліший німецький важкий крейсер типу «Дойчланд» часів Другої світової війни. В історію цей корабель увійшов під назвою «кишеньковий лінкор». Оскільки до війни Версальський мирний договір обмежував розмір німецького флоту, німецькі інженери розмістили в корпусі важкого крейсера потужні знаряддя головного калібру, що більше підходили лінкору.

Знаменитий важкий крейсер Admiral Graf Spee / warthunder.ru