У світі дефіцит шоломів Valve Index / valvesoftware.com

У березні цього року відбудеться реліз довгоочікуваної гри Half-Life: Alyx, яка в першу чергу призначена для шоломів віртуальної реальності Valve Index. Однак самих пристроїв від компанії Valve у вільному продажі майже не залишилося.

Як повідомили у виданні Road To VR, шоломи віртуальної реальності Index розкупили в усьому світі. Valve офіційно Index продається в 31 країні, однак через ажіотаж навколо швидкого виходу Half-Life: Alyx гравці скупили майже всі пристрої. Всього кілька комплектів ще залишилося у вільному продажу, але тільки в Японії.

З 31 країни шоломи Valve Index залишилися в продажу тільки в Японії / roadtovr.com

Компанія Valve знає про різке підвищення попиту на VR-пристрої і пропонує користувачам підписатися на розсилку, в якій будуть повідомляти про нові постачання. В компанії явно не очікували такого ажіотажу, але запевнили, що зроблять все можливе, щоб випустити більше шоломів віртуальної реальності перед релізом Half-Life: Alyx.

Відео дня

Читайте такожУ мережі з'явилися нові скріншоти Half-Life: Alyx

Варто також відзначити, що Valve Index – це не єдині шоломи віртуальної реальності, в яких можна буде зіграти в Half-Life: Alyx. З грою будуть також сумісні HTC Vive, Oculus Rift і ряд шоломів на Windows Mixed Reality. Однак Valve розробляла гру в першу чергу для своїх шоломів Index. Це одні з кращих VR-шоломів, у яких до того ж найбільш високотехнологічні контролери з усіх, що є на ринку. Основна фішка контролерів Index – це 87 різних сенсорів, які максимально точно відслідковують не лише положення кожного пальця, але й силу стиснення. Ця особливість буде використовуватися в Half-Life: Alyx.