В ESET розповіли, як не стати жертвою кіберзлочинців / фото: gmbox.ru

Фахівці міжнародної IT-компанії – розробника антивірусного програмного забезпечення ESET розповіли геймерам, як убезпечити себе від кіберзлочинців на тлі зростаючої монетизації цього бізнесу і, як наслідок, збільшення випадків шахрайства у цій сфері.

Відповідна інформація розміщена на сайті компанії.

«Ігрова індустрія стає більш привабливою для кіберзлочинців. Серед причин, які цьому сприяють — постійне зростання кількості любителів ігор, широкий спектр методів монетизації атак і великі суми, спрямовані у цю галузь. Дедалі частіше з'являються повідомлення, що геймери стали жертвами атак зловмисників», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними IT-спеціалістів ESET, нерідко кіберзлочинці використовують уразливості в ігрових сервісах для викрадення банківських даних з облікових записів геймерів. Також шахраї можуть маскувати рекламне програмне забезпечення під легітимні програми.

Щоб уникнути таких ризиків, експерти в сфері IT рекомендують гравцям використовувати тільки надійні ресурси для завантаження ігор, оскільки на неофіційних сайтах або форумах існує висока ймовірність зараження шкідливим програмним забезпеченням. При реєстрації на форумах, гравцям слід публікувати не реальну особисту інформацію, а використовувати псевдоніми. Також фахівці радять не додавати в список друзів незнайомих людей, оскільки серед них можуть виявитися зловмисники, які займаються викраденням криптовалюти, тролінгом або перепродажем ігрових ресурсів у реальному світі.

Також компанія ESET нагадала про важливість використання багаторівневого антивірусного програмного забезпечення.

«При використанні сучасних ігор, які споживають велику кількість системних ресурсів пристрою, важливо, щоб програма для захисту не впливала на продуктивність і не заважала надокучливими повідомленнями або спливаючими вікнами. Рішення ESET Smart Security Premium має вбудований ігровий режим і автоматично переходить у фоновий режим, після запуску будь-якої програми на повний екран. Всі оновлення та сповіщення відкладаються для економії ресурсів для ігор і відео», - додали в компанії.

Як повідомляв УНІАН, раніше IT-спеціалісти ESET представили основні тенденції розвитку кіберзагроз в 2020 році.

За даними компанії ESET, в Україні щодня фіксується близько 300 тис. нових кіберзагроз для інформаційної безпеки. При цьому, знайти хакерів-зловмисників вкрай складно, компаніям залишається лише проводити щохвилинні моніторинги на предмет виявлення кіберзагроз з метою їх подальшого блокування.

Компанія ESET – провідний розробник рішень в області комп'ютерної безпеки та експерт у сфері ІТ-безпеки. Компанія була заснована в 1992 році в Словаччині і на сьогодні представлена більш ніж в 180 країнах світу.