Кадр з гри Doom Eternal / store.steampowered.com

Сьогодні відбувся реліз шутера Doom Eternal. Гра від студії id Software вийшла на PS4, Xbox One, ПК і Google Stadia.

Читайте також"Один з найкращих шутерів від першої особи": відгуки на гру Doom Eternal

На агрегаторі рецензій Metacritic у гри 90 балів зі 100 від критиків, а також 8,9 бала з 10 від гравців. А на майданчику Steam понад 2200 відгуків, з яких 87% позитивних.

Відео дня

Гравці хвалять Doom Eternal за гарну графіку, стрілянину, дизайн локацій і ворогів, а також за важку музику.

Відгуки гравців:

"Цікаве поєднання шутера і платформера. Дуже сподобався дизайн ворогів. В Doom Eternal цікавий лор та історія! А ще немає жодних мікротранзакцій", – пише користувач під ніком geweth.

"Гра вийшла відмінною. В цілому схожа на першу частину, навіть дуже схожа. Але і відмінностей достатньо. Не хочу спойлерити, просто скажу, що у головного героя з'явилися різні здібності – ривок вперед, вміння дертися по стінах і т. д. Гра відчувається складнішою за першу частину. Тепер потрапивши на арену з ворогами, вже не вийде спочатку розправитися з легкими ворогами, щоб не плуталися під ногами, і потім зайнятися самими складними босами. Поки не замочиш босів, дрібні вороги вилазять нескінченно. Найголовніше, що є в грі — стрілянина, і вона вийшла чудовою. Зброя стала краще відчуватися і виглядає крутіше. Якщо в першій частині вороги завжди залишалися однаковими, то тут, коли стріляєш від ворогів відлітають шматки. Можна здорово спотворити ворога. Всі ці веселощі проходять під важку рок-музику. В цей раз демони вдерлися на Землю, так що належить прогулянка по земних локаціях. Все виглядає відмінно, сучасно, хоча графіка не прям щоб супер (після Red Dead Redemption 2 так відчувається майже кожна гра). Оптимізація відмінна", – пише real100man.

"Це найкраще продовження, яке можна було очікувати. Стало краще абсолютно все. Це такий же Doom, що і у 2016-му році, тільки більш відполірований, доведений до досконалості. Ігровий процес став набагато швидше, що дуже радує. Оптимізація і графіка просто на найвищому рівні.... Музика написана тим же самим Міком Гордоном... Що ще треба для щастя?" – зазначив Apollyon.

"Це краще, ніж секс", – написав Yuki.

"Моя дівчина кинула мене, тому що я витратив 90 баксів на цю гру, замість того, щоб зводити її на вечерю в McDonalds. Але це не має значення. Жінки тимчасові. А Doom – вічний", – зазначив PHYCOЯΛX.

"Повільні завантаження, "телепортації" ворогів... Я б не рекомендував купувати гру зараз, поки розробники не усунули проблеми з продуктивністю", – SpiderJerusalem.

"Будь ласка, заради всього святого, id Software, додайте підтримку мишки і клавіатури у версію гри для PS4. В Doom Eternal дуже складно грати на контролері. І це просто засмучує мене", – говорить jkgaming101.

"Це все ще Doom. М'ясо, вбивства, кров, кишки — смерть! Гра стала ширше, більше секретів, можливостей прокачування, рівні набагато більші і складніші. Рекомендую", – написав Thomas Thomson.

Нагадаємо, сьогодні також відбувся реліз шутера Doom 64. Це перевидання гри, яка вийшла в 1997 році для Nintendo 64. Її отримали безкоштовно всі, хто оформив передзамовлення на Doom Eternal. В магазині цифрової дистрибуції Steam шутер Doom 64 можна взяти окремо за 40 грн. В українському PS Store за неї просять 159 грн.