Карта GTA 6 буде приблизно в 2 рази більшою, ніж у GTA 5 / Фататське мистецтво

Напередодні дебютного трейлера GTA 6, який покажуть вже завтра, фанати франшизи кримінальних бойовиків у відкритому світі продовжують добувати крихти інформації зі всіляких витоків, складаючи можливу картину майбутнього хіта.

Карта, без перебільшення, одна з найважливіших тем серед всіх фанатів серії GTA. Кожну номерну частину вона збільшувалася в розмірах, тому від ГТА 6 геймери закономірно очікують величезний світ, на дослідження якого підуть сотні годин.

Нещодавній витік демонструє відео з міським пейзажем із GTA VI. З того, що вже відомо, дія гри відбуватиметься у Вайс-Сіті, а площа карти вдвічі перевершує Лос-Сантос з "п'ятірки". Фанати скористалися витоком для того, щоб спробувати відтворити карту майбутньої гри.

GTA 6-ліворуч, GTA 5-праворуч

Останні чутки говорять, що в шостій частині GTA буде три основних міста і чотири містечка поменше, а по центру карти розташовується велике озеро. Це означає, що карта GTA буде більш комплексною і різноманітною, ніж передбачалося.

Таке розширення карти означає нові особливості геймплея. Зокрема, можна очікувати більш широкий спектр доступних локацій: від галасливих пляжів до густонаселених міських районів і, можливо, навіть сільських регіонів. Ця різноманітність навколишнього середовища може збагатити геймплей, пропонуючи нові можливості для місій, дослідження та взаємодії з NPC. 

Також інтерес фанатів серії може розігріти той факт, що гравці зможуть заходити в 70% будівель. Одним з головних недоліків GTA 5 багато хто якраз таки називав обмежений доступ до багатьох будівель в грі. Здебільшого вони були частиною сюжетних місій, а багато інших будівель у відкритому світі гри залишаються закритими і не доступними для дослідження.

Інші інсайди припускають, що карта GTA 6 буде постійно розширюватися разом з новими оновленнями. Щоправда, не зовсім зрозуміло, чи торкнутися зміни тільки онлайн-режиму або їх можна також буде побачити і в одиночній грі.

Так чи інакше, повну інформацію про карту ми не отримаємо до повноцінного релізу гри. Поки Rockstar офіційно навіть не показала жодного кадру, а перший показ запланований на 5 грудня.

Поки що офіційно про GTA 6 практично нічого невідомо, проте злитий білд у вересні 2022 року відкрив багато таємниць не тільки в плані сетингу і героїв, а й деяких механік. Зокрема, дія GTA 6 має розвернутися в сучасній версії Вайс-Сіті, а ігровий простір вийде за межі міста.

Також можна вже з упевненістю говорити, що в новій GTA буде два головних герої і вперше для цієї серії одним з них буде жінка. Передбачається, що лінія героїв буде заснована на історії Бонні і Клайда: герої будуть грабувати банки і вибудовувати свою злочинну імперію.

Дебютний ролик з демонстрацією гри покажуть вже 5 грудня. Коли вийде сама гра, невідомо, але фінансові звіти Take-Two (власника Rockstar) вказують, що реліз шостої частини GTA відбудеться "в період з квітня 2024 по березень 2025 року".

Вас також можуть зацікавити новини: