Grand Theft Auto 6 / фото Reddit

Інсайдер Том Хендерсон неодноразово доводив, що володіє вагомими зв'язками в ігровій індустрії. Наприклад, саме він поділився подробицями Grand Theft Auto 6 ще до вересневого витоку. А перед The Game Awards 2022 інформатор правильно передбачив частину проектів, які показали на заході. Тепер же інсайдер опублікував список з п'яти головних ігрових анонсів в 2023 році. І в ньому вистачає сюрпризів.

Свіжою порцією прогнозів Хендерсон поділився на своєму сайті Insider Gaming. На п'яту позицію він помістив Project Keystone — хмарну консоль від Microsoft. Генеральний директор Microsoft Gaming Філ Спенсер повідомляв, що випуск пристрою скасували через занадто високу вартість. Але, за словами інсайдера, її повноцінний анонс в кінці 2023 року можливий, коли корпорація розбереться з ціною. А закриття конкурента у вигляді Google Stadia має підштовхнути Microsoft до випуску пристрою.

Четверте місце займає анонс PlayStation 5 зі знімним дисководом, про яку Хендерсон вже розповідав раніше. Він відбудеться в першій половині 2023-го, а на ринки приставка надійде в наступному вересні. Ця модель дозволить знизити витрати на виробництво і доставку PS5, а також повністю замінить існуючі варіанти консолі.

Відео дня

Фінал епопеї навколо покупки Activision Blizzard розташувався на третьому місці. Хендерсон не впевнений, що Microsoft успішно завершить поглинання. Британський регулятор проводить розслідування угоди, а Федеральна торгова комісія США подала до суду з метою заблокувати придбання видавництва. Однак, як вважає інсайдер, в наступному році стане зрозуміло, чи увійде Activision Blizzard в табір "зелених".

"Срібло" дісталося анонсу GTA 6. Хендерсон раніше вже говорив, що гра вийде в 2024 або 2025 році. Інсайдер і далі впевнений у своїй інформації. А Rockstar Games зазвичай показує новинки за два роки до релізу. Тому анонс в 2023-му і запуск в 2025-му — ось черговий прогноз Хендерсона.

На першому місці розташувалася демонстрація умовної Nintendo Switch 2. Перша ітерація консолі вийшла шість років тому і вже сильно застаріла. А нещодавно з'явилися чутки, що Switch Pro, про яку так багато говорили інсайдери, скасована. Nintendo вирішила рухатися до повноцінної зміни поколінь, тому анонс повністю нової гібридної консолі в 2023 році більш ніж реальний.

Вас также могут заинтересовать новости: