GTA 6: усе, що відомо про одну з найочікуваніших ігор сучасності / фото Rockstar

На початку грудня 2023 року вийшов перший трейлер Grand Theft Auto 6. Прем'єра вийшла гучною: за перші 24 години ролик набрав рекордні 90 млн переглядів і навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Днями Take Two (власник Rockstar) підтвердив, що компанія очікує на реліз GTA VI восени 2025 року. Напевно, мине ще чимало часу перед тим, як з'являться нові подробиці про проєкт, тому подивімось, що відомо про нову частину культової серії на сьогоднішній момент.

Місце дії, карта

GTA 6: дата виходу, трейлер і все, що відомо про найочікуванішу гру сучасності

Дія гри розгорнеться у Вайс-Сіті – місті, прототипом якого послужило Маямі і яке вже фігурувало у франшизі Grand Theft Auto. Вперше його представили в GTA: Vice City 2002, але якщо в тій грі події відбувалися в 1980-х, то в ГТА 6 сюжет розгорнеться в сучасності.

Очікується, що нова гра відтворить не тільки місто з попередньої частини, а й покаже значну частину штату Леоніда, що його оточує – аналог Флориди. Імовірно, це дасть змогу геймерам вибратися за межі Вайс-Сіті та дослідити околиці й різні локації

Важко порахувати кількість "карт GTA 6", зібраних ентузіастами на основі "інсайдів", чуток і відвертих фейків. Однак, майже всі вони сходяться в одному – карта буде величезною та помітно перевершить Лос-Сантос із GTA 5. В одному зі зливів навіть згадувалось, що гравці зможуть заходити в 70% будівель.

Головні герої, сюжет

GTA 6: дата виходу, трейлер і все, що відомо про найочікуванішу гру сучасності

Центральним протагоністом GTA 6 стане Люсія, перша головна героїня жіночої статі в серії. Про неї мало що відомо, але в трейлері вона показана в тюремному одязі, тож, імовірно, більша частина сюжету гри відбуватиметься в її спогадах про минуле злочинне життя.

Також у трейлері показано чоловіка, який, судячи з усього, є її хлопцем і буде ще одним грабельним персонажем. В інсайдерських витоках вони описувалися як сучасні Бонні та Клайд. Ймовірно, подібно до них, Люсія та її напарник будуть грабувати банки і вибудовувати свою злочинну імперію.

Звичайно, складно точно сказати що-небудь про сюжет GTA 6 на цей момент. Однак ігрова спільнота активно будує теорії, припускаючи, що чоловічий персонаж виявиться поліцейським агентом під прикриттям, а центральною темою історії буде конфлікт між обов'язком і пристрастю.

Також не до кінця зрозуміло, чи буде в GTA 6 лише два протагоністи – попередня частина, нагадаємо, давала змогу керувати одразу трьома різними персонажами і перемикатися між ними в будь-який момент.

Геймплей

GTA 6: дата виходу, трейлер і все, що відомо про найочікуванішу гру сучасності

У трейлері фактично не був показаний справжній ігровий процес, і відтоді про нього не було інформації. Але немає нічого, що могло б вказувати на те, що GTA 6 не відповідатиме попереднім іграм серії.

Гравцям належить зануритися у відкритий світ-"пісочницю", в якій можна буде бігати, їздити, літати, стріляти і спілкуватися з іншими персонажами. Без сумніву, у грі буде купа ігрових активностей, включно з походом до стриптизу або нічного клубу, можливістю влаштувати вечірку біля басейну, а також вступити в банду.

Судячи з усього, соціальні мережі будуть важливою частиною GTA 6. Деякі фрагменти з трейлера показані так, ніби персонажі знімають відео для TikTok, отримуючи миттєві коментарі та реакції. Сатира завжди була невід'ємною частиною серії GTA, тому висміювання пороків соцмереж у новій грі – цілком очікуваний крок.

Дата виходу, платформи

GTA 6: дата виходу, трейлер і все, що відомо про найочікуванішу гру сучасності

Rockstar поступово звужує дату виходу GTA 6. У грудні 2023 року, коли було випущено перший трейлер, у ньому було сказано, що гра вийде у 2025 році.

Відтоді ходили чутки, що розробка гри відстає від графіка і реліз можуть перенести з весни на осінь або навіть на 2026 рік – і частково ця інформація підтвердилася. В останньому фінансовому звіті Take-Two Interactive згадується, що гра вийде "восени 2025 року".

Осінь 2025 року буде актуальною тільки для Xbox Series X/S і PlayStation 5 – гра не вийде на старих консолях. Само собою, GTA 6 з'явиться і на ПК, але доведеться почекати. Наразі навіть орієнтовні терміни її релізу невідомі. Нагадаємо, що порту GTA 5 довелося чекати два роки після прем'єри на консолях.

На реліз GTA 6 сильно чекають не тільки геймери, а й платформотримачі. З чуток, Sony планує випустити PlayStation 5 Pro одночасно з GTA 6, щоб підвищити продажі консолі. Компанія прекрасно розуміє, що через політику Rockstar багато ПК-геймерів будуть змушені придбати GTA 6 на консолях, а не чекати релізу на ПК.

Вас також можуть зацікавити новини: