Добірка найкращих ігор, які будуть відмінно працювати на слабкому ПК або ноутбуці / фото Stable Diffusion

Якщо ви давно не оновлювали комп'ютер або маєте ноутбук із низькими технічними характеристиками, але все одно хочеться інколи пограти в щось цікаве – редактори GamesRadar+ зібрали 10 найкращих проєктів у різних жанрах. Усі вони запустяться на слабкому залізі та чудово підійдуть для геймінгу "на ходу".

У добірці є як динамічні багатокористувацькі онлайн-ігри, так і насичені сюжетом одиночні проєкти.

  • The Sims 4. Улюблений симулятор життя вперше проник у наші серця ще на початку 2000-х, а четвірка пропонує ще більше можливостей і фішок. Ба більше, нещодавно гра стала повністю безкоштовною – її можна забрати як в Origin, так і в Steam.

  • Marvel Snap. Якщо ви любите карткові ігри, вам обов'язково варто її спробувати заради механіки "Снапа", що робить Marvel Snap унікальним аналогом покеру.

  • Stardew Valley. Симпатичний симулятор ферми є справжнім інді-перлиною, і багато в чому через те, що гра запуститься практично на будь-якій системі. Stardew Valley цілком підходить для неспішного розвитку і особливо не карає за невдачі.

  • Hades. Один із найкращих rougelike-екшенів у своєму жанрі, у якого ще до всього іншого є грамотно поданий і цікавий сюжет. А ще це напрочуд оптимізована гра, яка плавно працює навіть на ноутбуках Macbook Air 2013 року.

  • Cult of the Lamb. Унікальний рогалик з домішкою Animal Crossing і Stardew Valley, за яким без проблем можна скоротати кілька десятків годин, якщо нікуди не поспішати.

  • PUBG Battlegrounds. Ця безкоштовна гра на виживання – не тільки одна з найкращих у жанрі "королівської битви", а й один з найкращих проєктів для слабких систем. Завдяки крос-прогресії ви можете грати в неї як на своєму смартфоні, так і на ноутбуці, що забезпечує ще більшу мобільність.

Складено топ-10 найкращих ігор для слабких ПК і ноутбуків – шутери, інді, RPG
  • Life is Strange. Ця гра – це щось більше, ніж звичайна пригода в жанрі адвенчури. Напрочуд емоційна мандрівка познайомить вас зі студенткою-фотографом, яка намагається впоратися зі своїми новонабутими здібностями перемотувати час назад.

Складено топ-10 найкращих ігор для слабких ПК і ноутбуків – шутери, інді, RPG
  • Minecraft. Гра, яка не потребує представлення. Вона дає змогу гравцям будувати та руйнувати блоки, створювати свої власні світи та насолоджуватися нескінченним варіантом ігрового процесу.

Складено топ-10 найкращих ігор для слабких ПК і ноутбуків – шутери, інді, RPG
  • Fortnite. Найпопулярніша королівська битва у світі та водночас одна з найкращих ігор для ноутбуків і слабких ПК. Гру постійно оновлюють із додаванням нових сезонів, предметів, скінів і подій. Це підтримує інтерес гравців і дає змогу грі залишатися актуальною.

Складено топ-10 найкращих ігор для слабких ПК і ноутбуків – шутери, інді, RPG
  • Apex Legends. Ще одна гра, в яку можна пограти, закинувши ноутбук у рюкзак. Головна особливість "Апекса" в незвичній для жанру королівської битви системі сигналів, які можна подати товаришам у команді та персонажам зі своїми унікальними здібностями.

Складено топ-10 найкращих ігор для слабких ПК і ноутбуків – шутери, інді, RPG

Якщо ви в пошуках у що пограти у квітні, УНІАН зібрав головні релізи цього місяця. Серед них – швидкісний екшен, який називають сумішшю Nier/Sekiro, барвиста "метроїдванія", а колишній ексклюзив Xbox виходить до PlayStation і Nintendo.

Також радили, у які ігри серії Fallout варто зіграти після перегляду серіалу від Amazon. Серія Fallout зарекомендувала себе як одна з найкращих ігрових франшиз у жанрі RPG, відома своїм чорним гумором, жорстокими боями та сюжетом із вихідцем зі сховища.

Вас також можуть зацікавити новини: