Студія авторів Hi-Fi Rush і Evil Within закривається / фото Tango Gameworks

Компанія Microsoft несподівано прийняла рішення закрити одразу чотири великих ігрових студії – про це повідомляють профільні ЗМІ. Деякі з підрозділів у своїх соцмережах уже підтвердили, що припиняють роботу.

Ось які студії потрапили під реструктуризацію:

  • Arkane Austin (Prey, Redfall, спільна розробка Dishonored);
  • Tango Gameworks (Hi-Fi Rush, The Evil Within, Ghostwire Tokyo);
  • Alpha Dog Studios (Mighty Doom);
  • Roundhouse Games (підтримка The Elder Scrolls Online).

Таким чином, розробку Redfall буде припинено, а обіцяні раніше доповнення більше не вийдуть. Сервери гри закривати не планують, тому охочі зможуть продовжувати грати. А ось чи можна буде повернути кошти за покупку, невідомо.

У внутрішньому листі наголошується: закриття студій не свідчить про недостатню креативність або погану роботу їхніх співробітників. Це рішення ухвалено з метою "звільнити ресурси для збільшення інвестицій в інші частини портфоліо Microsoft і зосередитися на пріоритетних іграх".

Мабуть, найдивніше закриття зі списку – Tango Gameworks. Її ритм-екшен Hi-Fi Rush отримав схвальні відгуки від преси та гравців і став одним із найяскравіших релізів 2023 року. Нещодавно гра вийшла на PS5, а один із босів Microsoft називав її "проривним хітом, що перевершив усі очікування".

Нагадаємо, Microsoft купила Bethesda восени 2020 року за 7,5 мільярда доларів. У межах угоди під контроль компанії перейшли студії-розробники Fallout, Doom і The Elder Scrolls, а також Arkane з Tango Gameworks.

Раніше УНІАН склав топ найцікавіших ігор для ПК і консолей, які вийдуть у травні. Найближчими тижнями на нас чекає продовження Hellblade, оновлена версія інді-класики, а один із найкращих ексклюзивів PlayStation нарешті завітає на ПК.

Вас також можуть зацікавити новини: