Гра Megapenguin Rehatched / фото blog.playstation.com

На PS4 та PS5 в конструкторі-пісочниці Dreams вийшла гра Megapenguin Rehatched. Її розробила студія Media Molecule, яка створила Dreams. А примітна гра тим, що геймери повинні самостійно будуть вирішити долю головного героя, але зробити це незвичайним способом – самим зібрати відсутні рівні та закінчити гру.

Як повідомили розробники в блозі PlayStation, сюжет гри розповідає про великого пінгвіна, який потрапив на невідому планету. Його корабель розбито. Потрібно вивчити територію і знайти спосіб покинути це місце.

Трейлер Megapenguin Rehatched

  • Перші три рівні у грі створили самі розробники. В них можуть зіграти всі користувачі Dreams. А ось далі автори пропонують конкурс – до грудня цього року всі бажаючі можуть створити і запропонувати свою версію фіналу Megapenguin Rehatched.
  • Щоб полегшити завдання, гравці можуть скористатися готовими ассетами від розробників. Створені рівні потрібно надсилати на спеціальну сторінку конкурсу.

Це вже не перший конкурс від розробників Dreams. Раніше студія анонсувала спільний івент з Mersedes-Benz, в межах якого учасники можуть створити інтерактивну модель майбутнього. На честь запуску конкурсу в Dreams вийшов 2D-платформер "Мрії і Mersedes". Зіграти в нього можуть всі бажаючі.

Детальніше про Dreams

  • Dreams – це ексклюзивний проект для консолей PlayStation, який дозволяє створювати власні ігри, грати в проекти інших користувачів, оцінювати їх і навіть змінювати.
  • За допомогою внутрішньоігрового редактора користувачі можуть робити проекти абсолютно різних жанрів – від платформерів і гонок до космічних симуляторів, хоррорів і шутерів від першої особи.
  • Можна використовувати як готові моделі персонажів та оточення, так і створювати власні. А ось логіку, тригери, освітлення, катсцени та інші елементи гри потрібно робити самому. У грі є також аудіоредактор, який дозволяє створювати музику.
  • Завдяки широкому і доступному інструментарію, Dreams використовують не лише для створення ігор, але й також відеороликів, моделей персонажів, предметів і оточення. Деякі професійні розробники використовують Dreams, щоб робити прототипи рівнів для майбутніх ігор.