Кадр з Dreams / фото blog.playstation.com

Студія Media Molecule, яка створила гру-пісочницю Dreams оголосила про співпрацю з автомобільним брендом Mercedes-Benz. Обидві компанії пропонують геймерам створити інтерактивну модель майбутнього за допомогою Dreams, де є доступний інструментарій для розробки відеоігор різних жанрів.

Перший крок зроблять самі організатори. 8 липня на PS4 та PS5 в Dreams вийде двомірний платформер під назвою "Мрії та Mercedes". Його зможуть випробувати всі власники Dreams, розповіли розробники в блозі PlayStation.

Трейлер спільного проекту Dreams і Mercedes

Дії 2-D платформера розгорнуться у 2078 році. Гравцеві в ролі дівчини Еш належить вирушити у подорож разом з компаньйоном – штучним інтелектом на ім'я Коді.

"Ми сподіваємося, що гра надихне вас на створення власної версії майбутнього, оскільки вже скоро ми почнемо конкурс ігор у співпраці з Mercedes-Benz з тематикою "Уявіть майбутнє", який пройде в Dreams. Нам дуже кортить побачити ваші творіння", - заявив Джен Сімпкінс зі студії Media Molecule.

Конкурс "Уявіть майбутнє" пройде з 13 по 28 липня в Dreams. Взяти участь у ньому зможуть всі бажаючі.

Співпрацювати з Mercedes розробники вирішили, відвідавши захід, організований автокомпанією. На ньому експерти і відвідувачі створювали моделі майбутнього. Тоді в Media Molecule запропонували зручний інструмент для втілення ідей – свою гру Dreams.

"В особі Media Molecule ми знайшли чудового партнера по співпраці, щоб вивести нашу взаємодію в ігровому співтоваристві на новий рівень. Dreams пропонує ідеальний простір для любителів ігор, щоб створити бажане бачення майбутнього. Ця співпраця являє собою новий спосіб вивчення і створення образів майбутнього, уготованого для молодих і прогресивних поколінь по всьому світу", – говорить віце-президент з маркетингу Mercedes-Benz Беттіна Фетцер.

Що таке Dreams

  • Dreams – це ексклюзивний проект для консолей PlayStation, який дозволяє користувачам створювати власні ігри.
  • В Dreams є внутрішньоігровий редактор, де можна робити проекти абсолютно різних жанрів: від платформерів і гонок до космічних симуляторів, хоррорів і шутерів від першої особи. Можна використовувати як готові моделі персонажів та оточення, так і створювати власні. А ось логіку, тригери, освітлення, катсцени та інші елементи гри потрібно робити самому.
  • У грі є також аудіоредактор, який дозволяє створювати музику.
  • Завдяки широкому і доступному інструментарію, Dreams використовують не тільки для створення ігор, але також відеороликів, моделей персонажів і оточення. Деякі професійні розробники використовують Dreams, щоб робити прототипи рівнів для майбутніх ігор.
  • Dreams схожа на суміш конструктора ігор і соціальної мережі, де користувачі можуть познайомитися з проектами один одного, ставити лайки, підписуватися, і, власне, створювати і публікувати свої ігри.