У Франції на покупців PS5 нападають грабіжники / фото playstation.com

Старт продажів ігрових консолей нового покоління супроводжувався великим ажіотажем. Особливою популярністю у геймерів користується PlayStation 5. За чотири місяці після виходу вона хоч і продалася рекордним тиражем у 7,8 мільйона пристроїв, але на всіх точно не вистачило.

Дефіцитом активно користуються перекупники, які купують консолі за допомогою програм-ботів за рекомендованою ціною у 499 євро, і перепродують майже у два рази дорожче. Однак тепер шахраї знайшли новий спосіб "витрусити" гроші з ентузіастів, які бажають купити консоль з рук, повідомляє видання Jeuxvideo.

Так у французькому місті Мелен з'явилася група зловмисників, яка стала розміщувати на сайті Leboncoin (місцевий аналог OLX) оголошення про продаж PS5. Ціну ставили 650 євро, що хоч і дорожче рекомендованої, але незначно. Тому покупці знайшлися швидко. Їм призначали зустріч у безлюдних частинах міста. Клієнти приходили туди з готівкою, але замість обіцяної консолі, їх зустрічали люди у масках і балаклавах. Погрожуючи пістолетами, ножами, молотками і навіть електрошокерами, вони забирали у покупців гроші, і тікали.

Відео дня

Читайте такожОдна приставка на 30 охочих. Чому в Україні так складно дістати PlayStation 5

Випадок був далеко не єдиний, тому поліція почала розслідування, в ході якого було затримано чотирьох молодих людей у віці від 16 до 18 років. Їх заарештували прямо на місці злочину.

Комісар поліції Поль Гільбо порекомендував всім бажаючим купити PlayStation 5 з рук, призначати зустрічі у людних місцях, не ходити на них поодинці і говорити своїм близьким про те, куди прямуєте.

Нагадаємо, що це далеко не перший випадок злочинів, у яких фігурує PS5. Так у листопаді на старті продажів в Британії група злочинців змогла пограбувати вантажівку, що рухалася дорогою і перевозила новітні консолі від Sony.

Ось так зловмисники грабували вантажівку / фото thetimes.co.uk

А в Канаді на перекупника консолі напали покупці. Але попри чисельну перевагу, йому вдалося відбитися від нападників.