Росіянина можуть посадити у в'язницю за продаж читів для World of Tanks і World of Warships / фото PCGamesN

Житель Єкатеринбурга Андрій Кірсанов звинувачується в незаконному створенні і продажу читів для World of Tanks і World of Warships. За словами Wargaming, він завдав шкоди компанії в розмірі 670 мільйонів рублів. Ця сума була вирахувана розробниками завдяки внутрішній експертизі.Читайте такожУ консольних версіях World of Tanks стартували новорічні події з нагородами і "Британське вторгнення"

Кірсанову загрожує кримінальна відповідальність за свою діяльність. Раніше за незаконні дії в ігровій сфері присуджували штрафи або умовні терміни. Саме тому випадок Кірсанов унікальний для Росії. Згідно з інформацією Wargaming, обвинувачений продавав заборонене програмне забезпечення протягом декількох років. Вартість читів залежала від кількості боїв — від 25 рублів на 150 матчів до 2125 рублів на 15 тисяч битв.

Юридичний представник Wargaming Микита Кузнєцов дав наступний коментар у цій справі: "У суді ми будемо клопотати про залучення результатів [експертизи] до матеріалів справи. Створення і продаж програм, що порушують правила ігор і їх внутрішню економіку — це такий же злочин, як крадіжка або шахрайство, і протидіяти йому потрібно в правовому полі".

World of Tanks / фото Wargaming

Інші деталі судового розгляду

  • Кірсанов продавав ПО, яке здійснювало постріли в слабкі місця ворогів і дозволяло автоматично проводити матчі для накопичення валюти і досвіду.
  • Wargaming провела контрольну закупівлю читів у Кірсанова і таким способом отримала докази.
  • Спочатку Кірсанов визнав свою провину, через що справа повинна була розглядатися в особливому порядку. Але на першому слуханні фігурант змінив позицію. Він повідомив, що відмовляється від своїх колишніх заяв.

Вас також можуть зацікавити новини: