Return of the Obra Dinn виконана в монохромному графічному стилі / фото store.playstation.com

Творець інді-головоломки Return of the Obra Dinn, Лукас Поуп, на честь дворічної річниці своєї гри вирішив зробити на неї знижку. Ціна була знижена на 50% на всіх платформах, крім PlayStation 4.

Як заявив сам розробник на своїй сторінці у Twitter, зробити знижку на власну гру на PS4 йому не дозволила сама Sony.

"Sony відхилила моє прохання про знижку на гру для PS4", – написав Поуп.

Після заяви розробника користувачі форуму ResetEra почали ділитися іншими схожими випадками. Виявилося, що це далеко не перший раз, коли Sony нав'язує свої умови авторам інді-ігор. Так, Майклу Хіксу, творцеві Pillar дозволили продавати гру зі знижкою в Європі, але заборонили знижувати ціну в Північній Америці.

Французький розробник на ім'я Люк Бернард зазначив, що ще у 2016 році не міг продавати свої ігри, Death Tales та SkullPirates, зі знижками на портативну консоль Sony – PS Vita.

Своєю чергою засновник британського видавництва No More Robots, Майк Роуз, заявив, що на PlayStation 4 припадає лише 5% продажів всіх ігор його компанії. Роуз підкреслив, що на консолі Sony інді-ігри продаються гірше, ніж на інших платформах.

Сама Sony не пояснила, чому забороняє незалежним розробникам самостійно встановлювати ціни на ігри.

Цікаво, що цей випадок підштовхнув користувачів придбати Return of the Obra Dinn на інших платформах, зокрема на Nintendo Switch – про що самі гравці стали повідомляти на форумі ResetEra.

Нагадавши:

  • Пригодницька головоломка Return Of The Obra Dinn, виконана в однобітному монохромному графічному стилі, вийшла на PS4, Xbox One, Nintendo Switch та ПК у 2018 році.
  • Гра розповідає про зникле судно "Обра Дінн", яке в 1807 році з'явилося в порту Фалмута (Великобританія) без екіпажу.
  • Гравець в ролі страхового інспектора повинен дослідити корабель і встановити долю всіх шістнадцяти осіб екіпажу.  
  • На The Game Awards 2018 гра отримала нагороду за краще візуальне оформлення.