Sony створила проривний штучний інтелект для гоночних ігор / фото Sony

Sony AI і Polyphony Digital представили новий штучний інтелект під назвою Sophy. Цей проривний AI здатний перемогти кращих гонщиків серії Gran Turismo. Технологію додадуть в прийдешню сьому частину франшизи, щоб користувачі відчули справжній виклик при боротьбі з ботами.

Читайте такожВідвідали закриту презентацію Gran Turismo 7 – розповідаємо, що вдалося дізнатисяSophy навчався на основі тисяч заїздів реальних гравців в Gran Turismo. Штучний інтелект збирав анонімні дані і вдосконалював свої навички. В результаті ШІ зумів на рівних конкурувати з кращими гонщиками, які спеціалізуються на проектах серії. Наприклад, в останньому випробуванні Sophy змагався з Емілі Джонс — фіналісткою турніру FIA Gran Turismo Championships 2020 року. Дівчина заявила, що ШІ дуже швидкий, і навіть змогла у нього дечому навчитися.

Принципи, за якими створювався штучний інтелект

  • В основі Sophy лежать три правила. Перше — розуміння поведінки автомобіля. Він враховує тип і форму траси, динаміку машини, необхідність маневрувати в конкретні моменти і можливості для обгону суперників.
  • Друге правило — тактична їзда. ШІ адаптується під ситуацію на трасі і швидко приймає ефективні рішення. Завдяки цьому змагання зі штучним інтелектом будуть завжди різними.
  • А третє правило — чесна боротьба. Sophy уникає зіткнень і намагається діяти в рамках спортивної поведінки.

Вас також можуть зацікавити новини: