За багатокористувацький хоррор Spooky Men просять 1 млн доларів / Скріншот гри

Нещодавно в сервісі Steam з'явився інді-хоррор Spooky Men. По суті, це нічим не примітний клон Phasmophobia, ось тільки студія-розробник Bloody Bear вирішила "викрутити" вартість на повну, чим привернула увагу ЗМІ.

На релізі за Spooky Men просили 6 доларів, а на розпродажах її можна було купити взагалі за 59 центів. Зараз розробники просять за неї мільйон доларів (без одного цента). Причому, в деяких регіонах, наприклад в Україні, гру можна придбати дешевше – "всього" за 20 млн грн.

Як здається, розробники пішли на такий крок заради жарту, оскільки їх продукт не користувався популярністю серед гравців. Статистика показує, що максимальний онлайн гри з моменту релізу у травні не перевищує семи користувачів. Зростанню популярності не допомогла і безкоштовна роздача копій через Discord. 

Спочатку реліз отримав негативні відгуки, проте користувачі Steam оцінили у відгуках хід розробників, хоча більшість з них не має серйозний характер. А ті, хто встиг придбати за початковою ціною, тепер можуть хвалитися своїм достатком.

Так виглядає гра за мільйон доларів:

Раніше ми писали, що новий хіт Steam – Baldur's Gate 3 – обійшов за популярністю Dota 2, PUBG та інших "титанів". У день релізу в новий проєкт Larian зіграло майже пів мільйона осіб, а на вихідних онлайн Steam-версії Baldur's Gate 3 виріс до 700 тисяч.

Зараз Baldur's Gate 3 доступна тільки на ПК, але у вересні відбудеться реліз на PS5. Величезна РПГ отримала офіційну українську локалізацію, а ціна гри в Steam навіть після повноцінної прем'єри становить 899 грн.

Також УНІАН ділився свіжою статистикою Steam по залізу своїх користувачів. Вона дозволяє дізнатися, на якому ПК грає більшість геймерів планети зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: