З S.T.A.L.K.E.R. 2 прибрали російське озвучення / фото GSC

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вийде без російського озвучення. Повна локалізація гри буде тільки українською та англійською мовами. Таке рішення GSC Game World прийняла у зв'язку з агресією РФ проти України.

Спочатку користувачі помітили, що згадка російського озвучення зникла з офіційного сайту S.T.A.L.K.E.R. 2. При цьому субтитри залишилися, тобто текст буде переведений.

Портал GameDev DOU запросив у GSC Game World коментар щодо локалізації. Розробники відповіли журналістам: "Так, це правда. Вже прибрали з сайту озвучення російською. Субтитри залишаються".

Відео дня

Чому розробники вирішили не прибирати переклад тексту, невідомо. Можливо, він вже як мінімум частково готовий. А ще автори могли залишити субтитри для людей, які розмовляють російською за межами РФ і захочуть пограти в S.T.A.L.K.E.R. 2.

Нагадаємо, GSC Game World відразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну засудила дії агресора. Потім студія зняла з продажу в РФ всі свої проекти, включаючи S.T.A.L.K.E.R. 2. Команда також зібрала понад $800 тисяч і відправила кошти на потреби ЗСУ.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl — основні подробиці

  • Дії сиквела розгорнуться в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Гра буде поєднувати елементи шутера від першої особи, хорора і імерсивного симулятора.
  • Історія буде варіативною і відзначиться декількома кінцівками. У процесі проходження користувачам належить приймати рішення, які спричинять за собою наслідки.
  • S.T.A.L.K.E.R. 2 обзаведеться просунутим штучним інтелектом і вдосконаленою системою симуляції життя A-Life 2.0. Завдяки їй персонажі, мутанти і тварини будуть взаємодіяти один з одним і з оточенням без участі гравця.
  • Ще планується реалізувати 30 видів зброї, динамічну зміну погодних умов, механіки виживання і багато іншого.
  • Гру нещодавно перенесли на 2023 рік у зв'язку з припиненням розробки після повномасштабного вторгнення Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: