Владислава перша, хто бере дитину на руки / Скріншот

В Україні вперше провели кесарів розтин, де дитину прийняла сама породілля.

Жінка була пацієнткою на операції й асистентом для лікарів. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Медики п'ятого столичного пологового будинку понад місяць готувалися до такого. Вперше у світі материнсько-асистований кесарів розтин відбувся у 2016 році. Це вважається розширенням прав жінки у пологах.

Відео дня

Читайте такожУ Миргороді після переливання крові у 22-річної породіллі відмовили нирки (відео)

Коли у Владислави почалися перейми, в операційній зібралася бригада лікарів. Породілля буде повноправним учасником процесу. Вона обробляє руки, як це роблять хірурги. Одягає стерильні рукавички. Владислава буде першою, хто візьме дитину на руки. Їй вводять спинальну анестезію. Це означає, що жінка всю операцію при свідомості. Роблять розріз внизу живота. А далі дитина повинна з'явитися завдяки потугам матері.

У цей момент лікарі не втручаються. Владислава перша, хто бере дитину на руки. Під час звичайного кесаревого розтину мама остання, хто бачить дитину. Тут Владислава була першою, хто доторкнувся до доньки. Лікарі закінчують свою частину роботи і вітають маму, яка пройшла через унікальні пологи.

В Україні вперше відбувається подібний кесарів розтин. У світі дитина таким чином вперше народився у 2016 році. Тепер цю технологію обережно практикують в різних країнах. І називають це розширенням прав жінки у пологах.

Це означає, що в пологах не лікар одноосібно вирішує, що буде відбуватися, а майбутня мама разом з медиками. Владислава переконана, навіть в такому процесі, як кесарів розтин, є можливість, щоб жінка була активним учасником. А найголовніше, що її не розлучали з дитиною.

Раніше у Херсоні одночасно в одному пологовому будинку народилися одразу чотири двійні. На світ з'явилися шість дівчаток і два хлопчики.