Пилова буря спричинила додаткове забруднення повітря / Фото: dv-gazeta.info

Центр громадського здоров'я оприлюднив поради громадянам із захисту від шкідливого впливу продуктів горіння.

Поради Центр громадського здоров’я МОЗ України надав на своїй сторінці у Facebook.

"Учорашня пилова буря спричинила додаткове забруднення приміщень пилом, що може ускладнювати перебіг ГРВІ, хронічних захворювань дихальної та серцево-судинної систем", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Водночас зазначається, що радіаційний фон на території Київщини, Житомирщини та Києва не перевищує норми. Дані радіаційного фону — 0,012 мР/год.

Як зазначили у ЦГЗ, через дим у повітрі можуть виникнути подразнення очей або носової порожнини, труднощі з диханням, кашель та головний біль; забруднене повітря провокує хвороби серцево-судинної системи, а також зросла кількість хворих на алергію від виділення токсичних речовин, що містяться в димі від вогнищ.

Читайте такожЗапоріжжя накрив густий дим від пожеж у Чорнобилі і на Житомирщині (фото)

У цьому зв'язку Центр громадського здоров’я підготував поради, як захистися від шкідливого впливу продуктів згоряння.

Зокрема, громадянам радять залишатися вдома, а за потреби вийти на вулицю користуватися масками чи респіраторами.

Також щодня рекомендується здійснювати вологе прибирання оселі; не відкривати вікна, особливо вранці та ввечері; пити більше рідини; користуватися побутовим очищувачем повітря і відмовитися від куріння й алкоголю, щоб зменшити навантаження на організм.

Як повідомляв УНІАН, внаслідок пожеж у Житомирській області і Зоні відчуження, а також пилової бурі ввечері 16 квітня у повітрі в Києві були зафіксовані значні концентрації шкідливих речовин, що виділяються внаслідок горіння.