Прем'єр заявив про настороженість щодо відкриття дитячих таборів / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сумнівається в доцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів в Україні у поточному році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції, присвяченій 100 дням роботи уряду.

«Ми вчора та сьогодні зранку мали дискусію щодо цього (відновлення роботи дитячих таборів – УНІАН) з МОЗ, з головним санітарним лікарем, президент піднімав це питання на щоденній нараді по боротьбі з коронавірусом», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ після нового коронавірусного антирекорду заговорили про "певні заходи" заради здоров'я українців

За словами Шмигаля, це складна дискусія.

«Ми спираємося на аргументи, що оздоровлення в дитячих таборах – це більш як мільйон дітей, які можуть хворіти безсимптомно, які можуть переносити (коронавірус), які можуть переносити цю хворобу в свої сім’ї, хай навіть безсимптомно, але ця загроза є доволі високою. Моя особиста позиція як батька, як громадянина України – я маю великі сумніви щодо доцільності відкриття таборів в цьому році», - додав прем’єр.

За його словами, ряд міністерств, в тому числі МОЗ мають показати свої розрахунки, аргументи, обґрунтування щодо епідситуації, і якщо вони зможуть переконати, в тому числі Кабмін, у доцільності відкриття дитячих таборів, то можливо уряд ухвалить відповідне рішення.

«Але поки що я дуже насторожено ставлюсь до відкриття таборів у найближчий місяць як мінімум до того, як ми не побачимо подальший розвиток цієї епідемії в Україні», - зауважив Шмигаль.

За його словами, МОЗ має завтра до кінця дня або в понеділок, 15 червня, надати обґрунтування доцільності відкриття таборів.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Відкриття дитячих оздоровчих таборів, санаторіїв тощо, «зелений туризм» можливі лише на п’ятому етапі послаблення карантину та за умови дотримання протиепідемічних рекомендацій.

Станом на 9.00 11 червня в Україні з початку епідемії зареєстровано 29 тис. 070 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 854 летальні, 13 тис. 141 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 689 нових випадків.