false

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група «Метінвест» і її акціонери з початку поширення в Україні коронавирусной інфекції направили на її боротьбу близько 500 млн грн.

Про це повідомив генеральний директор «Метінвесту» Юрій Риженков в ході прес-конференції в міжнародному аеропорту "Бориспіль", присвяченій прибуттю в Київ з Китаю літака з вантажем гуманітарного призначення для протидії поширенню COVID-19, переліт якого був оплачений компанією «Метінвест».

«Ми з перших днів включилися в боротьбу з коронавірусом в Україні. За цей час ми відновлювали інфекційні відділення в містах присутності, забезпечували киснем, постачали апарати штучної вентиляції легенів, тести, лабораторії, обладнання та захисні пристосування для медиків. Вже на сьогодні, якщо взяти благодійні внески за останні три місяці від наших акціонерів та самої компанії, то ця цифра наближається до 500 мільйонів гривень», - сказав Риженков.

Відео дня

Він зазначив, що для компанії дуже важливо підтримати український уряд і жителів країни у протидії поширенню інфекції. Тому компанія планує і далі надавати таку підтримку, поки пандемія не буде переможена.

Також гендиректор повідомив, що з початку розповсюдження інфекції компанія вжила всі необхідні заходи для збереження здоров'я своїх співробітників.

«Ми перевели майже 90% офісних співробітників на віддалену роботу. У такому режимі вони працюють і досі. Також ми ввели необхідні процедури дезінфекції на робочих місцях, а також у транспорті, що доставляє наших співробітників на роботу. Наші працівники забезпечуються масками в щоденному режимі. Також ми ввели необхідні заходи температурного скринінгу, симптоматичного скринінгу, щоб якомога швидше виявляти потенційно хворих», - сказав Риженков.

Він зазначив, що такі заходи виявилися ефективними, так як з майже 80 000 співробітників захворіли лише 50 осіб.

«На сьогодні ситуація в групі «Метінвест» контрольована, по всій групі трохи менше 50 осіб перехворіло з майже 80 000 співробітників. Сьогодні ще три людини залишаються з позитивними тестами, але я впевнений, що вони найближчим часом видужають», - сказав Риженков.

Довідка УНІАН. Група «Метінвест» – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі.