Фото ua.depositphotos.com

На даний момент в стаціонарах Запоріжжя від коронавірусу лікуються 38 вагітних пацієнток і всі вони киснезалежні, тобто порятунок їхніх життів неможливий без кисневої підтримки.  

Як повідомляє прес-служба групи компаній "Метінвест", кисень для їхнього лікування передає металургійний комбінат "Запоріжсталь".

Всього на даний момент в Запоріжжі для лікування хворих на коронавірус розгорнуто 1 678 ліжок. Вони знаходяться в обласній інфекційній лікарні, а також міських лікарнях № 1, 2, 6, 7, 9 та дитячій лікарні № 5. Вагітні жінки з підтвердженим коронавірусом або підозрою на нього лікуються в пологовому будинку № 4 і обласному перинатальному центрі – 17 і 21 пацієнтки відповідно. Один лише пологовий будинок № 4 з квітня отримав від "Запоріжсталі" близько 50 тонн кисню.  

Відео дня

Зазначимо, кисень, який виробляє "Запоріжсталь", Міністерство охорони здоров'я України сертифікувало в квітні 2021 року. Відтоді його почали постачати до лікарень Запоріжжя, Запорізької області та інших регіонів України. Піковим періодом відвантаження кисню став жовтень – тоді за місяць лікарні отримали від підприємства 1 200 тонн кисню.

При цьому з початку листопада "Запоріжсталь" вже відвантажила 380 тонн медичного кисню. Зокрема, в листопаді кисень "Запоріжсталі" отримали міські лікарні Запоріжжя № 1, 2, 6, 7, 9, Запорізька обласна інфекційна лікарня та пологовий будинок № 4. Постачали кисень і в медустанови області – Бердянське ТМО і міську лікарню Токмака. Також активно використовують кисень комбінату лікарні інших областей України.

Зокрема, в листопаді його отримали міські лікарні Боярки, Синельникового, Василькова, міська лікарня ім. Панкеєвих у Каховці, Київська міська клінічна лікарня № 7, лікарня № 4 у Нікополі та Броварська багатопрофільна клінічна лікарня. 

Нагадаємо, група компаній "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського, спільно SCM, футбольним клубом "Шахтар" і їхніми фондами, з самого початку пандемії коронавірусу підтримують медичні установи і лікарів, забезпечуючи їх необхідним обладнанням, медикаментами та засобами індивідуального захисту. Зокрема, з цією метою було виділено понад 450 млн грн в рамках проекту Фонду Ріната Ахметова "Боротьба з COVID-19 в Україні" і ще 100 млн грн від Фонду Вадима Новинського. Кошти спрямовувалися на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів і спеціалізованих лабораторій, засобів індивідуального захисту для медичного персоналу. Крім того, 3,8 млн грн було спрямовано на матеріальну підтримку 31 сім'ї медиків, які померли в результаті ДТП-19.