Спільне малювання посилює у парі кохання, говорять вчені / фото pixabay.com

Спільні майстер-класи з малювання - хороший засіб зміцнити емоційний зв'язок між подружжям.

Учені-психологи з Університету Бейлора (США) з'ясували, що спільне малювання посилює у парі вироблення гормону кохання, передає MedikForum.

Дослідники проводили експеримент за участю 20 подружніх пар віком від 25 до 40 років. Частково пари грали у настільні ігри, проводячи час тільки вдвох у домашній обстановці. Частково пари відвідували майстер-клас з малювання.

Відео дня

В учасників випробувань аналізували зміни фізичного властивості - люди здавали на аналіз сечу. Також пари проходили психологічне тестування та відповідали на запитання про отримане спілкування з партнером під час ігор та спільного малювання.

Читайте такожРозкрито секрет довгих та щасливих стосунків

Виявилося, що малювання сприяє більш активному виробленню гормону любові окситоцину. Особливо значно його концентрація зростала після спільних для пар уроків малювання у чоловіків: рівень гормону любові у них піднімався в 2-2,5 разу в порівнянні з вихідним. Дозвілля у вигляді настільних ігор для пар також сприяло посиленню виробництва гормонів любові, але не такою ж мірою.

Учені констатували, що спільне дозвілля в будь-якому варіанті – це чудовий засіб для поліпшення стосунків у парі, оскільки веде до підвищеного вироблення окситоцину у жінок та в чоловіків. Що стосується спільних уроків малювання, то фахівці помітили, що вони не тільки підсилюють взаємні почуття, але вносять у стосунки пари елемент різноманітності.

Раніше психологи назвали деякі очевидні ознаки токсичних стосунків, які не мають майбутнього.