Презервативи вважаються ефективним методом контрацепції / фото pixabay.com

Наскільки надійні насправді контрацептиви?

Виявилося, що у презервативів цей показник складає лише 82%, а у таблеток - 91%, пише MedikForum.

Презервативи. Практика показує, що при правильному або ідеальному їхньому використанні, з урахуванням чітко підібраного розміру та інших аспектів, надійність презерватива в справі захисту від незапланованої вагітності становить 98%. Але спостереження неодноразово демонстрували, що люди далекі від розуміння того, як правильно обрати презерватив. Тому середньостатистична надійність цього засобу контрацепції складає 82%. Найчастіше незапланована вагітність трапляється саме через помилки з розміром презерватива, який зіскакує в результаті статевого акту або рветься, якщо він занадто малий.

Відео дня

Жіночі презервативи. Так називають особливі гумки, які встановлюються всередину піхви. За розміром вони більші від чоловічих презервативів і достатньо надійні, оскільки при ідеальному використанні рівень захисту становить 95%. Крім того, вони захищають і від ЗПСШ.

Читайте такожСупрун розповіла про небезпечну жіночу хворобу (відео)

Гормональні контрацептиви. Найпопулярніший засіб контрацепції серед жінок. Якщо представниці прекрасної статі дотримуються всіх правил, то рівень захисту від незапланованої вагітності наближається до 99%. У звичайних умовах він становить 91%. Просто тому, що багато жінок забувають вчасно прийняти таблетку або роблять це через багато годин після потрібної години.

Імпланти. Після установки імпланта захист від незапланованої вагітності наближається до 99%. Це невеликі, гнучкі пластикові стрижні, які ставляться під шкіру верхньої руки та виділяють гормон прогестерон протягом трьох років. Правда, вони не дають абсолютно ніякого захисту від ЗПСШ.

Ін'єкції. В ідеалі рівень захисту таких уколів - 99%, на практиці - 94%, що все одно високо. Ефект уколов триває від 8 до 13 тижнів залежно від обраного препарату.

Давній спосіб. У народі його іноді називають "вчасно вийти". При цьому способі чоловік повинен вийняти статевий член з піхви жінки ще до настання оргазму. Надійність цієї методики не перевищує 78%. Це найнижчий показник з усього списку.

Раніше експерти назвали 5 продуктів, які можна вживати для поліпшення якості сексуального життя.