Найбезпечніший засіб гігієни для жінок - гігієнічні прокладки / фото womanadvice.ru

Інтимна гігієна настільки важлива, як і догляд за шкірою обличчя та тілом. Тому особливо ретельно потрібно обирати засоби гігієни.

Гінеколог Ольга Білоконь зазначила, що найбезпечнішим засобом гігієни для жінок є гігієнічні прокладки, пише "Здоров'я 24".

Вона зазначила, що менструальні чаші є не такими безпечними.

Відео дня

У 2018 році вчені порівнювали 11 типів тампонів і 4 види менструальних чаш, оцінюючи їхній вплив на зростання стафілококів (Staphylococcus aureus).

Читайте такожНазвано вік, коли люди найчастіше займаються сексом

Це було перше дослідження, присвячене взаємозв'язку менструальних чаш із синдромом токсичного шоку. Синдром токсичного шоку небезпечний тим, що може призвести до летальних наслідків.

Результати дослідження виявилися несподіваними. Деякі тампони можуть знижувати ріст і розмноження S. aureus, це залежало від бренду і складу тампонів.

А менструальні чаші показали вищий ріст золотистого стафілокока навіть у порівнянні з тампонами.

Це пов'язують з наявністю додаткового повітря, який потрапляє в місткість чаші і вводиться в піхву. Саме він сприяє зростанню умовного патогену.

Крім того, було виявлено, що S. aureus може створювати на поверхні чаш біоплівку, яку дуже важко змити. І хоча виробники чаш рекомендують мити її теплою водою з милом, дослідники наполягають на тому, що чаша повинна стерилізуватися в киплячій воді між кожним використанням протягом мінімум 15 хвилин.

Користувачі тампонів і чаш повинні ретельно мити руки перед будь-яким введенням або видаленням цих гігієнічних засобів. Крім того, тампони не можна використовувати понад 8-12 годин.

Гінеколог радить, якщо ви використовуєте менструальні чаші чи тампони, немає потреби переходити на прокладки.

Раніше лікар-дерматовенеролог Вікторія Заярна пояснила, як правильно надягати презерватив.