Комаровський стверджує, що перша дитина може змінити відносини в гіршу сторону / УНІАН

Половина сімей в Україні не витримують випробування першою дитиною, заявляє доктор Євген Комаровський.

За його словами, це відбувається через відірваність молодих татусів від процесу прийняття рішень, пов'язаних з дитиною. Про це Комаровський сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Страшні цифри. У нашій країні 50% сімей не витримують випробування першою дитиною. А якщо глибше копнути, то 70% сімей просто втрачають любов. Просто дитина вбиває відносини між чоловіком і жінкою. І люди живуть разом роками, тому що "ну, у нас же спільна дитина". Вони не розуміють, що таке справжнє щастя і т.д. і це відбувається тільки тому, що ви не знаєте, як себе вести, що чоловіки повністю відірвані від процесу прийняття навколодитячих рішень", - говорить він.

Відео дня

Читайте також"Клянуся, якби знав - поїхав би з країни": Комаровський різко розкритикував "мовні норми" в Україні

За словами доктора, після повернення з пологового будинку жінка "виганяє чоловіка з ліжка, тому що він заважає їй доглядати за дитиною вночі".

"У нашої жінки є тільки дві речі - дитина кричить, тому що замерзла або тому що зголодніла. Вона замість 800 грамів молока з'їдає 1,5 літра, у неї болить живіт, вона кричить, вона що робить – годує її. Коли батько підходить до дитини, вдаються три шуліки - мама і дві баби, які кажуть: іди звідси, ми тут самі розберемося. Вони його самі відганяють. І його це влаштовує, тому що чоловікові дуже важко влазити в ситуацію, в якій він нічого не розуміє", - стверджує доктор.

Він акцентував на необхідності того, щоб дитина спала в прохолодній і чистій кімнаті, не перегрівалася й не переїдала, щодня отримувала масаж, гімнастику і фізичні навантаження.

"Тоді висипається мама. Як тільки мама висипається, у неї є молоко, лібідо і бажання щось робити", - додав він.

Вас також можуть зацікавити інші новини: