Знайомство в інтернеті, швидше за все, закінчиться розлученням / фото ua.depositphotos.com

Подружні пари, які знайомляться в інтернеті ((зокрема через додатки на кшталт Tinder), в 6 разів частіше розлучаються протягом перших трьох років, ніж ті, хто зустрічається зі своїми партнерами більш традиційними шляхами.

Про це йдеться у дослідженні, проведеному Фондом шлюбу (Marriage Foundation), пише Mail on Sunday.

Дослідження показало, що 12% пар, які познайомилися через інтернет, не зустріли свою "шкіряну" - третю - річницю шлюбу, у порівнянні з лише 2%, які знайшли любов через сім’ю, сусідів або друзів.

Відео дня

У доповіді також стверджується, що ті, хто зустрічається в інтернеті, піддаються більшому ризику розлучення, оскільки одружуючись вони можуть бути зовсім чужими.

Читайте такожВібратори, вільні стосунки, інтим онлайн: експерти назвали секс-тренди 2021 року

Крім того, за даними дослідження, навіть через 7 років онлайн-пари розлучалися частіше, ніж ті, "хто познайомився через офлайн-канали" - 17% проти 10%. І це ще не все. Дослідження також показало, що протягом 10 років шлюбу найчастіше розлучаються люди, які познайомилися на роботі (24%). Цей відсоток навіть вищий, аніж серед пар, що познайомилися онлайн - таких 20%. А ще 19% пар, що утворилися після знайомства у барі чи ресторані, розлучаються протягом десяти років спільного життя. Тоді як подружжя, які пізнали одне одного завдяки членам родини, друзям чи сусідам, - розривають стосунки лише у 15% випадків.

Дані marriagefoundation

"Зібрати повну і достовірну інформацію про характер людини, з якою ви зустрічаєтеся чи одружуєтеся, очевидно, складніше для пар, які знайомляться в інтернеті і не мають спільних друзів", - йдеться у дослідженні.

При цьому експерти фонду запевняють: їхні висновки "жодним чином не підривають і не применшують життєво важливу роль онлайн-знайомств".

"Але ми констатуємо більші ризики та труднощі знайомства з відносно незнайомою людиною, де надійні джерела довідкової інформації та подальша соціальна підтримка менш доступні", - стверджує директор з досліджень Фонду шлюбу Гаррі Бенсон.

Засновник фонду Пол Колрідж додає: потрібно "заохочувати "онлайнерів" пройти належну підготовку до шлюбу, перш ніж офіційно одружуватися".

"Таким чином потенційні недоліки характерів чи побутових звичок з більшою ймовірністю будуть викриті та усунені до того, як вони проявляться після весілля", - переконаний Колрідж.

Нагадаємо, як писав УНІАН, раніше науковці дали кілька порад, як зберегти міцний і щасливий шлюб. На думку сімейного терапевта з Чикаго – Девіда Клоу, суперечка - важлива частина сімейного життя. Вона ж - хороший спосіб перевірити відносини на міцність.

Вас також можуть зацікавити новини