Як побороти кризу у стосунках після народження дитини / фото ua.depositphotos.com

Дуже часто після народження дитини проблеми в стосунках, які виникають у пари, замовчуються. Розлучення після народження первістка - досить поширена картина в нашому суспільстві.

З конфліктами зіштовхуються всі без винятку, але пройти цей кризовий етап і вийти з нього на новий рівень стосунків вдається не всім. Пропонуємо розібратися з деякими кризовими ситуаціями, які можуть бути у вас після появи новонародженого.

Читайте такожСтало відомо, як мама може вплинути на рішення доньки не мати дітей

Відео дня

Так, гештальт-терапевт і спеціаліст з питань особистісного зростання, здоров’я і дитино-батьківських стосунків Юлія Мірошниченко розказала про те, як налагодити стосунки між чоловіком і жінкою у цей непростий період, пише nashamama.

  • Як залучити чоловіка проводити багато часу з дитиною, але щоб із власної волі і без конфлікту

"А що, чоловік зовсім не грається з дитиною? Чи грається не так багато, як хотілося б вам? "Зайнятість" зазвичай настає тоді, коли вдома, у власній родині зайнятися нема чим. Велика біда починається з того, що мами бояться підпускати татусів до дитини, а ще гірше – коли молодий тато робить щось не так, а мами лаються і "посувають" чоловіків убік. Потім, коли діти ростуть, вони мріють, щоб чоловіки за власним (= "вашим") бажанням, ні з того ні з сього, почали проявляти інтерес… Але так не буває", - говорить експерт.

  • Як стримувати сварку в присутності дитини

"Якщо негатив вже накопичений, то чим більше ви будете стримувати його – тим більший потім буде вибух. Це можна назвати "ефектом пароварки". Тому стримувати сварку – це не вихід. Тут справа навіть не в тому, кричите ви чи ні. Якщо ви мовчки бунтуєте проти свого чоловіка, все одно дитина це відчує", - наголосила терапевт.

Спілкуйтеся, намагайтеся бачити не тільки свої інтереси. Пам'ятайте про свою важливу мету та пріоритетні цінності, і тоді не тільки перший рік батьківства, а й подружнє життя загалом буде для вас щасливим і довгим.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що статистикою перший рік після народження первістка — це найбільш вразливий період для пари. Психолог порадила, як пережити декрет без депресії.

Вас також можуть зацікавити новини