фото ua.depositphotos.com

Одною з тем сьомого сезону проекту «Одруження наосліп», який покажуть сьогодні на телеканалі «1+1», є складність у збережені почуттів та кохання у шлюбі. Психолог Ірина Кириченко розповіла, що робити, коли відносини дійшли до кризи.

«Причини розлучення можуть бути різними і не завжди потрібно зберігати стосунки, особливо, коли вони загрожують життю та безпеці близьких. В більшості варіантів розлучення може бути втомою або ознакою безсилля. Перше, що потрібно парі на межі розлучення, це дистанція. Це не означає, що потрібно роз’їхатися по різним квартирам, хоча іноді це дієвий метод зберегти стосунки. Введіть на місяць «табу» на з’ясування стосунків і прийняття будь-яких важливих рішень щодо майбутнього. Використайте цю можливість, щоб побути наодинці зі своїми думками, зайнятись собою, або зробіть те, що ви давно хотіли, але у вас не вистачало часу. В ідеалі відвідати психолога задля того, щоб розібратись у собі. Пам’ятайте, що стосунки - це тільки для двох і третій там завжди зайвий. Не включайте у конфлікти батьків або друзів. Не жалійтеся на свою половинку та не обговорюйте його зі сторонніми людьми. Бережіть свій ресурс задля того, щоб витягнути сім’ю з кризи. Виділить час для чесної розмови. Важливо говорити по черзі і не перебивати один одного. До того, як ви почнете обговорення, ви повинні розуміти, що для вас важливіше: бути правим або зберегти щасливу родину. Відповідальність завжди лежить на обох партнерах, тому подумайте, який ви зробили внесок у стосунки. Згадайте, як в все починалося. Подивіться фотоальбом з весілля або згадайте знакові моменти. Можливо потрібно пройтись по «вашим» місцям та згадати, що колись ви були не проти один одного, а однією командою. Пам’ятайте, що кожна криза - це можливість вийти на новий рівень стосунків та близькості», - говорить психолог Ірина Кириченко.

Читайте такожПсихолог розповіла, як боротися з маніпуляціями в стосунках

Відео дня

Зазначимо, героями сьомого сезону «Одруження наосліп» стали успішні холостяки і холостячки, які побудували кар'єру, але не знайшли свого щастя. Допомагати в пошуку партнера будуть ведучі проекту психолог Ірина Кириченко і телеведучий Даніель Салем. 

Психолог дала кілька порад, як зберегти сім'ю

Головним героєм нового випуску став бізнесмен-будівельник зі складним минулим Олег.

«Я кваліфікований фахівець в області нерухомості. Моє матеріальне становище досить пристойне, і я можу дозволити собі те, про що раніше і не мріяв. На проекті хочу знайти споріднену душу, яка полюбить мене, а не мій гаманець. У мене є двоє прекрасних дітей - донька Сонечка і син Кирюша. Завдяки ним я розумію, що життя прожите не дарма. На жаль, я не навчився будувати здорові стосунки та не зберіг минулий шлюб. Я п'ять років в розлученні і дуже втомився від численних інтрижок. Для мене важливо, щоб у майбутньої обраниці не було дітей, тому що я готовий бути другом для чужої дитини, але не батьком»,- розповів про свою майбутню обраницю Олег.

Його «дружиною» на проекті стала жінка на ім’я Наталія.

«Я сильна і незалежна жінка. Вкладаю фінанси в нерухомість. Я народила прекрасну доньку на ім'я Аліса. Їй шість років. На жаль, в моєму житті немає любові. У минулих стосунках я дозволяла себе любити, тому зараз мені важливо знайти чоловіка, з яким я буду відчувати любов та стану по-справжньому живою. Мій обранець повинен бути харизматичним, брутальним чоловіком, який буде любити мене і поважати»,- сказала Наталія.

Нагадаємо, «Одруження наосліп» виходить в ефірі телеканалу вже 6 років поспіль і є власною розробкою телеканалу. У 2012 році проект став переможцем пітчингу ідей, організатором якого була група «1+1 медіа», а в 2013, на C21 / FRAPA Format Award в Каннах, формат увійшов в топ-5 кращих форматів року.