Лікарям вдалося поставити хлопчика на ноги / фото Охматдит

В Охматдиті врятували життя хлопчика, який, за словами лікарів, буквально жив від операції до операції.

"Миколі зараз 12 років, він полюбляє риболовлю, спорт та активний відпочинок. Складно уявити що ще 2 роки тому він жив від процедури до процедури, від операції до операції", - йдеться у повідомленні лікарні.

Фахівці зазначили, що з самого народження хлопчик страждав на періодичні закрепи і за місяць міг схуднути на 4 кг. Йому ставили різні діагнози та давали численні рекомендації, але полегшення не наступало. 

Відео дня

"Влітку 2020 року батьки Миколи звернулись до НДСЛ "Охматдит", де після ретельного дообстеження було поставлено діагноз тотальна форма хвороби Гіршпрунга", - зазначається у повідомленні. 

У лікарні пояснили, що хвороба Гіршпрунга є однією з важких вад розвитку товстої кишки й посідає одне з провідних місць в структурі патології травного тракту у дітей... Ця підступна хвороба може не проявлятись специфічними симптомами та маскуватись під інші захворювання, в чому й полягає основна небезпека.

фото Охматдит

Після цього хлопчику провели етапне оперативне лікування. Загалом його лікування в Охматдит тривало близько року і було успішним.

Лікування дітей в Охматдиті

В цій лікарні лікують дуже складні випадки хвороб у дітей. Так, в липні спеціалісти Охматдиту вперше в Україні провели трансплантацію кісткового мозку дівчинці з остеопетрозом. Як розповіли в лікарні, Ангеліні майже 5 років, рік тому родина дівчинки дізналась, що у неї вроджене рідкісне захворювання - інфантильний злоякісний остеопетроз. 

Також лікарі розповіли про лікування 20-річної дівчини з Бахмута. В неї  виявили надскладну грибкову інфекцію. Через "чорну плісняву" дівчині довелося видалити частину легені.

Вас також можуть зацікавити новини: