Жінці провели невдалу операцію / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У Новій Зеландії лікарі випадково на 18 місяців залишили у тілі пацієнтки хірургічний інструмент. 20-річній жінці проводили плановий кесарів розтин і забули у ній раневий ретрактор Алексіса.

Як пише Futurism, ретрактор виявили лише через півтора року, коли жінка прийшла на комп'ютерну томографію черевної порожнини. Весь час до цього вона неодноразово зверталася до лікаря через наростання болю в ділянці живота.

Хірургічний інструмент виявили в тій самій лікарні, в якій зробили їй першу операцію. Наразі припускають, що інструментальний недогляд стався через ускладнення під час вагітності та "підвищену масу тіла матері".

Відео дня

Додається, що рановий ретрактор Алексіса — це медичний пристрій, який використовують під час операцій для захисту рани і забезпечення гарного огляду місця операції. Він виготовлений із гнучкого матеріалу. Завдяки можливості атравматичного втягування на 360 градусів ретрактор полегшує проведення операцій у багатьох галузях медицини, наприклад, під час кесаревого розтину.

Інші новини про лікарів

Нещодавно вчені Університету Алабами провели успішну операцію, під час якої обидві нирки людині замінили генетично модифікованими органами свині.

Львівські кардіохірурги вперше в історії української медицини прооперували немовля з однією з найважчих і украй рідкісних вроджених вад серця.  Дівчинці зробили операцію з подвійного переміщення артеріальних коренів.

В українському "Охматдиті" провели унікальну операцію з видалення пухлини з мозку, під час якої пацієнтка перебувала при тямі. 

Вас також можуть зацікавити новини: