Пончики несуть шкоду організму / cakemade.club

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, які солодощі є найбільш шкідливими для нашого організму.

За її словами, справжньою "бомбою" для шлунка є смажені пончики, передає "Вечерняя Москва". В їхню начинку додають хімічні речовини, що імітують різні смаки, а також барвники неорганічного походження.

Читайте такожНазвано прості щоденні способи, як схуднути

Відео дня

"Подібні вироби бюджетні, бо трансжири і хімічні ароматизатори укупі з барвниками коштують зовсім небагато. Вони продаються поштучно або навагу, їх купують. Але подібне тістечко – просто "бомба" для шлунка", – попередила Соломатіна.

Шкідливим вона також назвала мармелад, який має яскравий колір і нагадує гумку.

Окремий напрям продукції, яка приносить шкоду споживачеві, — газовані напої. По суті це рідина з великою кількістю цукру і хімічних добавок, яку піддали газації. Вуглекислий газ подразнює слизову, він прискорює всмоктування цієї суміші. Крім того, в солодкій газованій воді, колі присутній фосфорна кислота. Вона вимиває кальцій з організму.

Раніше масштабне дослідження за участю понад 450 тисяч осіб показало, що люди, що вживають дві склянки газованої води й більше щодня, мають вищий ризик передчасної смерті від різних захворювань в порівнянні з тими, хто дозволяє собі стакан напою рідше, ніж раз на місяць.