Яка дієта здатна продовжити молодість? / esprittoday.com

Американські вчені дізналися вік, при якому з'являються перші ознаки погіршення роботи мозку, а також назвали спосіб уповільнення цього процесу.

Як йдеться у дослідженні, опублікованому на MedicalXpress, ефекти старіння мозку проявилися у 47 років, при цьому найшвидше виродження відбулося у 60 років.

Читайте такожЛікар склала список продуктів, які викликають рак

В експерименті взяли участь майже тисяча осіб віком від 18 до 88 років. За допомогою функціональної МРТ мозку вчені вивчили зміни взаємодію між різними ділянками мозку піддослідних і те, наскільки вона залежить від віку та їжі, яку вони споживають.

Для порівняння вони посадили учасників на дві дієти – звичайну і низьковуглеводну (наприклад, м'ясо або риба з листом салату, але без рису або картоплі), а потім оцінили стабільність роботи їхнього мозку.

Результати досліду показали, що низьковуглеводна дієта поліпшила взаємодію відділів мозку й збільшила загальну когнітивну активність. При цьому ефект був помітний навіть у молодших учасників експерименту, які ще не досягли 50-річного віку.

Раніше американські вчені з'ясували, що пребіотики також допомагають впоратися зі стресом і поліпшують сон.