Вчені з університету Джорджа Мейсона у Вірджинії виявили, що розумова активність пацієнтів з деменцією підвищується після співу, пише The Guardian.
 
Для дослідження були відібрані відомі літнім людям класичні хіти з мюзиклів. За чотири місяці розумова працездатність пацієнтів, які щотижня брали участь у зустрічах, де співали в групі, підвищилася в порівнянні з тими, хто просто слухав музику.
 
Вчені виявили, що заняття співом мало сильний вплив на пацієнтів з помірною та важкою деменцією, які в кінці експерименту показали більш високі показники по когнітивним тестам. Навіть для пацієнтів, які перебували в досить пізній стадії деменції, спів був корисним.
 
Хоча втрата пам`яті і зниження функції мозку є ознаками старечого недоумства, літні люди демонстрували вражаючу здатність згадувати тексти і мелодії пісень зі свого минулого .
 
Результати дослідження були підкріплені і іншими роботами: в університеті Хельсінкі десятитижневий курс співу допоміг пацієнтам з деменцією поліпшити настрій, орієнтацію і розвинути окремі види пам`яті , а також сприяв підвищенню уваги і розвитку загальних когнітивних навичок.